02 / 05 / 2024

kiracım kiramı geç ödüyor

kiracım kiramı geç ödüyor

Kiracının mal sahibinin evinde oturduğu sürece sözleşmeyle belirlenen zamanlarda kirasını mutlaka yatırması gerekiyor.Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya ihtarname gönderilebiliyor.İşte, kiranın geç ödenmesi ihtar örneği!

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Cumhurbaşkanı'ndan kiracılara müjde geldi! Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında verdiği müjdeyle, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kiralardaki yüzde 25'lik zam sınırının uzatılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi? Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır yoksa ev sahibi mi yaptırır?

Kiracılar, kendilerine kiralanan mülk üzerinde hangi haklara sahip olduklarını araştırmaktadırlar. Bundan dolayı da pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Bakanlık konut kredisi müjdesinden sonra harekete geçti! 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza geliyor!

Yeni bir ev hayali kuranların beklediği konut kredisi müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Fakat fırsatçılar devreye girince bakanlık da konut fiyatlarını artıranlar için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili gelişmeler...

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.

kiracım kiramı geç ödüyor Haberi

kiracım kiramı geç ödüyor

Kiranın geç ödenmesi ihtar örneği!

Kiranın sözleşmede belirlenen tarihlerde yapılması gerekiyor.Kiranın geç ödenmesi durumunda taşınmaz mal sahibinin belirli hakları bulunuyor.


Kiracı kira bedelini zamanında ödemediğinde 1 yıl içerisinde 2 sefer yazılı ihtar yapıldı ise , başkaca bir ihtarname göndermeye gerek olmadan, kira döneminin bitiminde tahliye davası açılabiliyor.


Bu davaların görülmesine Sulh Hukuk Mahkemesi bakıyor.


Kiranın geç ödenmesi ihtarname örneği



İHTAR EDEN                                       :


MUHATAP                                          :


KONU                                            ...