28 / 04 / 2024

kiracım kirayı ödemiyor

kiracım kirayı ödemiyor

Zaman zaman kiracılar ev kirasını ödeme konusunda mal sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, bu durumda ev kirası ödenmezse ne olur?

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur?

Kira sözleşmesinde yer alan maddelere göre kiracı kirasını ödemekle yükümlü oluyor.Peki kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur?İşte kirasını ödemeyen kiracı için yapılması gerekenler..

Kiracım kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile yükümlü oluyor. Ancak bazı durumlarda kiracılar ödemeleri geciktirebiliyor. Siz de "Kiracım kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte yanıtı...

Kirayı ödemeyen kiracıya ihtarname!

Ev sahiplerinin kiracılarını evinden çıkarabilmesi için bazı haklı nedenlerin söz konusu olması gerekli. Peki, Kiracım kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte kirayı ödemeyen kiracıya ihtarname çekilmesi hususu...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Kiracısı kirayı ödemeden çıkan ev sahibinden isyan: Evde bomba patlamış gibi, tadilat masrafı 150 bin TL'yi geçti!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru olan vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

Eski gazeteci ve emekli borsacı Harun Kahraman'dan kiracı tepkisi: Kirayı az verip oturanlar gasp yapıyor! 

Son zamanlarda kiracılar tahliyelerden ve fahiş kiralardan şikayet ederken, ev sahipleri de mülklerinden istedikleri geliri elde edememekten şikayet ediyor.. Eski gazeteci, emekli borsacı Harun Kahraman da X sosyal medya hesabından konuya ilişkin konuştu. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

7 bin 500 TL olan ev kirası 25 bin TL'ye çıkarılabilir mi? Ev sahibi mi haklı, kiracı mı?

Girişimci Orhan Büyüktaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev sahibinin 7 bin 500 TL olan ev kirasını 25 bin TL yapmak istediğini aktardı ve "Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım bilmiyorum?" sorusunu sordu. İşte Orhan Büyüktaş'ın o paylaşımına gelen yanıtlar...

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Evi su basarsa kiracı mı yoksa ev sahibi mi masrafı öder?

Kirada bulunan evi su basması durumunda ortaya çıkacak olan masrafın kim tarafından ödenmesi gerektiği taraflar arasında merak edilmektedir. Ev sahibinden bu masraflar istenebilir mi? İşte haberin ayrıntıları...

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi? Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır yoksa ev sahibi mi yaptırır?

Kiracılar, kendilerine kiralanan mülk üzerinde hangi haklara sahip olduklarını araştırmaktadırlar. Bundan dolayı da pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Ev sahiplerinden kiracıları yıkıma uğratan talep!

Ev sahipleri, kira ücretlerinin fahiş rakamlara gelmesinin ardından kiracılardan kirayı ödenemez korkusu ile yıllık olarak talep etmeye başladı.

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

kiracım kirayı ödemiyor Haberi

kiracım kirayı ödemiyor

Ev kirası ödenmezse ne olur?

Mesken kiralamalarında ev sahibi, kira süresince evini kiracısına bırakmayı; kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstelenmiş oluyor.


Ancak zaman zaman kiracılar ev kirasını ödeme konusunda mal sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, bu durumda ev kirası ödenmezse ne olur?


Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


İhtarname örneği 2015:


İHTAR EDEN      ...