18 / 05 / 2024

kiracının ayın ortasında çıkması

kiracının ayın ortasında çıkması

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kiracı ayın ortasında çıkarsa ne olur?

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Altın fiyatlarında 7 ay sonda bir ilk! Alım fırsatı geldi mi? İslam Memiş açıkladı

Altın fiyatlarında 7 aydır böylesi hiç görülmedi. Ons altında tarihi düşüş sürerken, gram altında da gerileme yaşanıyor. Altın uzmanı İslam Memiş alım fırsatı olup olmadığını açıkladı.

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika! sorularının cevabı...

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.379,29 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ! Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ayın kaçında yatırılacak?

Bayram ikramiyelerine dair araştırmalar hız kazandı. 2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyeleri ayın kaçında yatacak? İşte detaylar!

Altın yıl ortasında bu kadar olacak! Duyan cüzdanını alıp kuyumcuya ışınlanacak! Şimdi umursamayan sonra pişman olur!

Altın yıl ortasında bu rakamı görecek. Bu haberi duyan cüzdanını çantasını alan kuyumcuya ışınlanacak. Ekonomisti dinlemeyen sonra çok ama çok pişman olacak. İşte altının yıl ortasında göreceği o rakam...

Aile destek programı ocak ödemeleri ne zaman? Aile Destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor?

Aile destek programından yararlanan vatandaşlar, “Aile destek programı ocak ödemeleri ne zaman? Aile Destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor?” sorduğu sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Aile destek ödemeleri aralık ayın kaçında yatıyor? Aile destek ödemeleri zamlandı mı?

Aile destek ödemeleri gündemde yer alıyor. Bu destekten yararlanan vatandaşlar, Aile destek ödemeleri aralık ayın kaçında yatacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Sıfır Citroen C3'ün fiyatı 500 bin liranın altında! Elinizi çabuk tutun! İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi...

Citroen C3'in aralık ayı fiyatları açıklandı. Sıfır otomobillerin fiyatlarının günde güne artarken Citroen C3'ün 500 bin liranın altında olması dikkat çekti. Peki Citroen C3 ne kadar?

kiracının ayın ortasında çıkması Haberi

kiracının ayın ortasında çıkması

Kiracı ayın ortasında çıkarsa ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kimi zaman kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan çıkmak isteyebiliyor. Kiracı ayın ortasında çıkarsa ne olur? Kiracının sorumlulukları ve ev sahibinin hakları nelerdir?


Kiracı ayın ortasında çıkarsa ne olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder.


Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir...