06 / 05 / 2024

kiracının çöp vergisi ödemesi

kiracının çöp vergisi ödemesi

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. Peki, vergiyi kim öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi için son 25 gün!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu verginin mükellefi konut ve işyerleri için olurken, arsa ve araziler için vergi ödenmiyor. Çöp vergisi için son 25 gün kaldı..

Çöp vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor!

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin ilk taksiti 2016 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre çöp vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor..

İşyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi belediyeye iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı çöp vergisinin ilk taksiti en son Haziran ayının başında ödendi. Peki, işyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Çöp vergisi 2. taksiti 2015!

Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki, çöp vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Kiracının kirayı eksik ödemesi halinde ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, bu durum karşısında mal sahibinin hakları nelerdir? Kiracının kirayı eksik ödemesi halinde ne yapılır?

Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Mal sahibi kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Kiracının evden çıkma hakkı var mı?

Gayrimenkul kiralarında mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?

Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Peki, kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Gayrimenkul sektöründe kazanmanın püf noktaları!

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, en büyük yatırım araçlarından biri olan gayrimenkul sektöründe kazançlı çıkmanın püf noktalarını değerlendirdi.

GYODER, Dubai'de Türkiye’de yatırımın püf noktalarını anlattı!

Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada tanıtımı için aktif rol oynayan GYODER, Dubai’de 8-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 2015'de, yabancı yatırımcılara Türkiye’de yatırımın püf noktalarını anlattı.

kiracının çöp vergisi ödemesi Haberi

kiracının çöp vergisi ödemesi

Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. 


Böylece su faturasının ödenmesi halinde çöp vergisi de ödenmiş oluyor. Peki, çöp vergisini kimler öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?


Çöp vergisinin mükellefi taşınmazın maliki değil, kullanıcısı oluyor. Kullanan kişi eğer kiracı ise, mükellef kiracı oluyor.


Mükellefin vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor. Taksit ödeme dönemleri emlak vergisi ile aynı olup; ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, çöp vergisi ne kadar?


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20...