29 / 04 / 2024

kiracının evden çıkmaması

kiracının evden çıkmaması

Mal sahibi kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile kiralayanın sahip olduğu hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor. Peki, kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine ek vergiye EVSİAD'tan tepki! Siyasetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' cevap verdi!

EVSİAD sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerine ek vergi konusundaki tepkisini siyatsetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' gösterdi. 

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!

EVSİAD'ın X sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla 'Kiracını Tanı Formu'na dikkat çekildi. Peki Kiracını Tanı Formu nedir? İşte ev sahiplerinin yeni yöntemi...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

kiracının evden çıkmaması Haberi

kiracının evden çıkmaması

Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Bunun dışında ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?


Tahliye gerekçeleri:

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

-Gereksinim, 

-Yeniden inşa 

-İmar

-Yeni malikin gereksinimi


2.Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

-Tahliye taahhütnamesi vermesi

-İki haklı ihtar alması

-Aynı ilçede evinin bulunması


Yukarıdaki tahliye gerekçelerinden birinin doğması halinde Sulj Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?


Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Kiracının evi boşaltma süresi, tahliye bildirimi ile kiracıya verilen süreden ibaret...