04 / 05 / 2024

kiracının işyeri devir hakkı

kiracının işyeri devir hakkı

İşyeri sahipleri Borçlar Kanunu kiracı hakları kapsamında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapamıyor. Peki kiracının diğer hakları nelerdir? İşte işyeri kiracı hakları 2014...

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta kentsel tasarım projesi ile 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut hayata geçirilecek. 

TOKİ Ankara 2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Kalecik projesi yarın ihaleye çıkacak. Söz konusu projede 78 konut, 136 iş yeri ve 5 restoran yer alacak.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir'den kaçırılmayacak fırsat: 21 arsa, 3 iş yeri ve 1 konut satacak! Hemen bakın!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, başkent Ankara'da yer alan 21 arsa, 3 iş yeri ve 1 konutu satışa çıkardı. Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! 2022 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi ve 1. taksit ödemesinde süre 31 Mart Cuma günü doluyor.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

kiracının işyeri devir hakkı Haberi

kiracının işyeri devir hakkı

İşyeri kiracı hakları 2014!

İşyeri kiracılarının, kiraya verene karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Sözleşme gereğince, sözleşme süresi boyunca belirtilen gün ve miktarda kira bedeli ödemesi yapan kiracının hakları, Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor.


Kanun gereğince, kiraya veren kiracısını istediği zaman çıkaramıyor. Kiracısı ile sözleşmesini feshetmek isteyen kiraya verenin bazı haklı nedenlere sahip olması gerekiyor. Aksi takdirde, kiraya veren kiracısından tahliyesini isteyemiyor.


Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Diğer işyeri kiracı hakları aşağıda yer alıyor:


İşyeri kiracı hakları 2014..

Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları

A. Uygulama alanı

MADDE 339- Konut ve çatılı işyeri kiralarına ilişkin hükümler, bunlarla birlikte kullanımı kiracıya bırakılan eşya hakkında da uygulanır. Ancak bu hükümler, niteliği gereği geçici kullanıma özgülenmiş taşınmazların altı ay ve daha kısa süreyle kiralanmalarında uygulanmaz.


Kamu kurum ve...