27 / 04 / 2024

kiracının işyerini kiraya vermesi

kiracının işyerini kiraya vermesi

Kira sözleşmesinde kira ile ilgili esaslara, kira bedeline kiracının ve mal sahibinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kiracının işyerini kiraya vermesi mümkün müdür?

Kiracı işyerini kiraya verebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut ve çatı işyerleri kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Peki kira sözleşmesine göre, kiracı işyerini kiraya verebilir mi? Kiracının böyle bir hakkı var mı?

Kiracının evi kiraya vermesi mümkün müdür?

Kira sözleşmesini imzalayan kiraya verenin kiracısına karşı borçları olduğu gibi kiracının da kiraya verene karşı borçları bulunuyor. Peki, kiracının evi kiraya vermesi mümkün müdür? İşte kiracının kiraya vermesi...

3 ildeki 17 adet iş yeri kiraya veriliyor! Bu tarihleri kaçırmayın! 

Körfez Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi, 17 adet iş yerini kiraya veriyor. Peki iş yerlerinin kira bedelleri ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Marmaris Belediyesi 5 iş yerini kiraya verecek! Yazlık bölgelerde kiralık iş yeri arayanlar dikkat!

Muğla İli Marmaris Belediye Başkanlığı, Muğla Marmaris'te yer alan beş adet iş yerini kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 26 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Ankara 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Tam 78 konut ve 136 iş yerini kaçırmayın!

TOKİ Ankara 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu... Tam 78 konut ve 136 iş yerini kaçırmayın... İşte TOKİ Ankara projesi detayları...

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! İhalesi 27 Mart'ta! 

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yer alan 7 adet iş yerini kiraya veriyor. Peki kiraya verilecek iş yerlerinin aylık kira bedeli ne kadar? 

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 8 adet iş yerini 3 yıllığına kiraya veriyor! 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi binasında bulunan 8 adet iş yerini kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

kiracının işyerini kiraya vermesi Haberi

kiracının işyerini kiraya vermesi

Kiracının işyerini kiraya vermesi mümkün müdür?

Taşınmaz kiralamalarında kiracı ile taşınmaz mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. İmzalanan bu sözleşme ile taraflar birtakım hak ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor.


Sözleşmede kira ile ilgili esaslara, kira bedeline kiracının ve mal sahibinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kiracının işyerini kiraya vermesi mümkün müdür?


Yapılan kira sözleşmesinde "başkasına kiraya veremez" diye bir madde olmaması halinde kiracı işyerini bir başkasına kiraya verebiliyor.


Ancak kiracının işyerini kiraya verebilmesi için, taşınmaz mal sahibinden izin alması gerekiyor.


Kira ilişkisinin devri

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.


Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya...