28 / 08 / 2024

kiracının kira sözleşmeyi erken feshi

kiracının kira sözleşmeyi erken feshi

Kiracı evden memnun değilse ya da ev sahibi ile arasında bir anlaşmazlık varsa kira sözleşmesini fesih edebiliyor mu? İşte, kiracının sözleşmeyi erken feshi nedenleri!

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracı ile konut veya iş yeri sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmesindeki maddelere uyulmaması halinde sözleşme feshediliyor. Peki hangi durumlarda sözleşme feshedilir? İşte kiracının kira sözleşmesinde dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri... 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Aman dikkat hemen evden çıkarılırsınız...

Kira sözleşmesinde 1 senenin dolması ile beraber yapılması gerekenler hakkında hem ev sahiplerine hem de kiracılara bir uyarı geldi. Ev sahipleri ve kiracılar nasıl hareket etmeli merak konusu.

Kira sözleşmelerinde kira bedeli dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşme olarak biliniyor. Peki kira sözleşmelerinde kira ücreti dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Dünyada kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?

Avukat Dursun Küçük, "Dünyadaki iki yüz küsur ülke arasında kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?" dedi ve 13 maddede ev sahibi-kiracı sorunlarını açıkladı. İşte o açıklama...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Kira sözleşmesi yaparken bu maddeyi eklemeyi sakın unutmayın!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira sözleşmesi yaparken, kiranın geç ödenmesi durumunda her gün işleyecek faizin ödenmesini içeren bir madde eklemeyi unutmayın" uyarısı yaptı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Kentsel dönüşümde emsal karar! Evin değeri düştü diye sözleşmeyi imzalamadı!

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binada birinci katta oturan bir ev sahibi, yeni projede zemin kattan daire verilince evinin değeri düştüğü gerekçesiyle sözleşmeyi imzalamadı.

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kira sözleşmesinde imzaya dikkat! Konutu görmeden imza atmayın!

Milyonlarca kiracının ev kiralarken, kira sözleşmelerindeki maddelere dikkat etmesi gerekiyor. Buğra Çetinkaya kiracılara seslenerek, kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Kira sözleşmesinde bu detaya dikkat! Kira geliriniz bir anda düşebilir!

Hukuk teknikeri Yankı Büyüksezer'den milyonlarca konut sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik bir uyarı geldi. Kira sözleşmesinde bu detayı gözden kaçıranların kira gelirleri bir anda düşebilir.

kiracının kira sözleşmeyi erken feshi Haberi

kiracının kira sözleşmeyi erken feshi

Kiracının sözleşmeyi erken feshi!

Kiracı, kira sözleşmesinin dolması halinde söz konusu taşınmazda oturmak istemiyorsa  kira döneminin sonunda 15 gün önceden yazılı ihtar ile sözleşmenin yenilenmesini istemediğini belirtmesi gerekiyor. 

15 gün önceden bunu bildiren kiracı, süresi dolan kira sözleşmesini bitirmiş oluyır. Bildirim yapılmadığı takdir de  belirtilen artış oranı ile birlikte ve diğer aynı şartlarda kira sözleşmesi devam edebiliyor. 

Bu hususlar dışında kiracı evden memnun değilse ya da ev sahibi ile arasında bir anlaşmazlık varsa kiracı sözleşmesini fesh edebiliyor. Kiracının sözleşmeyi erken feshi ile ilgili açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veiliyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;

MADDE 250

Kiralanan, kira müddeti zarfında kiracının bir kusuru olmaksızın akitten maksut olan kullanmak mümkün olmayacak veya ehemmiyetli surette azalacak bir hale düştüğü takdirde, kiracı ücretten mütenasip bir miktarın tenzilini...