23 / 07 / 2024

kiracının sözleşme bitmeden evden çıkması

kiracının sözleşme bitmeden evden çıkması

Gayrimenkul kiralarında mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Kiracılar, kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhütnamesinde kritik ayrıntı! Geçersiz sayılır...

Avukat Esat Özel, kiracıların, sözleşme yaparken dikkat etmesi gerekenleri belirterek, tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları açıkladı.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayımlanan yönetmelikle faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi...

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının iş bitiminden sonra değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün esas sözleşme tadiline SPK'dan onay!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün  "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6. maddesinin güncellenmesi ve yeni şekli SPK'ya yapılan başvurusu SPK'nın E-29833736-105.01.01.01-11031 sayılı yazısı ile onaylandı ve SPK onaylı esas sözleşme tadil metni yayınlandı. 

kiracının sözleşme bitmeden evden çıkması Haberi

kiracının sözleşme bitmeden evden çıkması

Kiracının evden çıkma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralarında kiracı ve mal sahipleri kanundaki sınırlamalar ile birlikte tahliye bildiriminde bulunabiliyor.


Mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?


Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.


Kiracının evden erken çıkması..

Kanunen kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. 


Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni...