28 / 04 / 2024

Kiracının sözleşmeyi erken feshi

Kiracının sözleşmeyi erken feshi

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi nasıl olur? Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshinde süre nedir?

Kiracının sözleşmeyi erken feshi!

Kiracı evden memnun değilse ya da ev sahibi ile arasında bir anlaşmazlık varsa kira sözleşmesini fesih edebiliyor mu? İşte, kiracının sözleşmeyi erken feshi nedenleri!

Kiracının sözleşmeyi feshi!

Türk Borçlar Kanunu kapsamında konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme kiracıdan kaynaklanan sebeplerle sona erebiliyor. Peki hangi durumlarda, kiracının sözleşmeyi feshi mümkün? İşte kiracının sözleşmeyi feshi hükümleri...

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

ASELSAN 9,5 milyon dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

ASELSAN’dan yeni bir başarı örneği. ASELSAN, 9,5 milyon dolarlık sözleşme yaptı. İşte detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel kadro dağılımı belli oldu! Son Başvuru 30 Mart 2023!

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı yapacak. İlana son başvuru tarihi 30 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımını kaçırmayın! Son başvuru tarihi 15 Mart 2023!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 15 Mart 2023 olarak açıklandı.

Sözleşmeli personelin kadro bekleyişinde kritik detay! 28 Kasım’dan önce işe başlayanlar…

Kamuda görev yapan 460 bine yakın sözleşmelinin kadroya geçişinde ayrıntılar tek tek belli olmaya başladı. İşte detaylar!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1000'e yakın sözleşmeli personel alıyor! Şimdi peş peşe açıklanan şartlara bakın! Başvurular..

Gençlik ve Spor Bakanlığı 924 sözleşmeli personel alacak. Başvurular bugün resmen başladı. Şimdi peş peşe açıklanan şartlara bakın! İşte ayrıntılar...

MEB personel alımı 2022! MEB sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı için Resmi Gazete'de yayınladığı ilanda, 7 farklı kadroda 10 personel alınacağı açıklanmıştı. Bu haber sonrası ilgili kişiler ilanın detaylarını araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Kiracılar kendi haklarının neler olduğunu en az ev sahipleri kadar bilmelidir. Bu yüzden sık sık kiracılardan kira sözleşmesine dair sorular sorulmaktadır.

Kamudaki tüm sözleşmeliler bu haberi bekliyor! Bakan’dan son dakika açıklaması…

Kamudaki bütün sözleşmeli personelin kadroya alınacağı günü beklerken heyecanlandıran açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayacak düzenlemenin pazartesi günü kabine toplantısında ele alınacağını duyurdu.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Kiracının sözleşmeyi erken feshi Haberi

Kiracının sözleşmeyi erken feshi

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, bildirimde bulunarak sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Yalnız, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor. 

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.

Kiracının erken tahliyesi

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan...