28 / 04 / 2024

kiracının sözleşmeyi fesih hakkı

kiracının sözleşmeyi fesih hakkı

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kiracının sözleşmeyi feshi!

Türk Borçlar Kanunu kapsamında konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme kiracıdan kaynaklanan sebeplerle sona erebiliyor. Peki hangi durumlarda, kiracının sözleşmeyi feshi mümkün? İşte kiracının sözleşmeyi feshi hükümleri...

Kiracının sözleşmeyi fesih hakkı vardır!

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında kiracı ve ev sahibi, kiracının sözleşmeyi fesih hakkı, kiralayanın sözleşmeyi fesih hakkını, ev sahibi kiracı arasında yapılan sözleşmeleri kaleme aldı...

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımını kaçırmayın! Son başvuru tarihi 15 Mart 2023!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 15 Mart 2023 olarak açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1000'e yakın sözleşmeli personel alıyor! Şimdi peş peşe açıklanan şartlara bakın! Başvurular..

Gençlik ve Spor Bakanlığı 924 sözleşmeli personel alacak. Başvurular bugün resmen başladı. Şimdi peş peşe açıklanan şartlara bakın! İşte ayrıntılar...

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Kiracılar kendi haklarının neler olduğunu en az ev sahipleri kadar bilmelidir. Bu yüzden sık sık kiracılardan kira sözleşmesine dair sorular sorulmaktadır.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Peker GYO İngiltere'deki arsa alım sözleşmesini feshetti!

Peker GYO, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 metrekare arsanın imar şartıyla 4.3 Milyon GBP'a satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi feshetti. 

Jandarma personel alımı yapacak! Başvurular için son üç gün! Sözleşmeli uzman erbaş temini başvuruları nasıl yapılır?

Jandarma Genel Komutanlığı 250 lojistik alt branşlı sözleşmeli uzman erbaş alımları devam ediyor! Son üç gün kaldı! Peki, sözleşmeli uzman erbaş temini başvuruları nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

kiracının sözleşmeyi fesih hakkı Haberi

kiracının sözleşmeyi fesih hakkı

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kiracı ve mülk sahibi, aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak biliniyor.


Kiracı ile ev sahibi arasında yapılan bu sözleşmede kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor.


Yapılan kira kontratında açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Ancak taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşüyor.


Taraflardan her biri, bir taşınmaza veya taşınır bir yapıya ilişkin kira sözleşmesini yerel adette belirlenen kira döneminin sonu için veya böyle bir adetin bulunmaması...