17 / 05 / 2024

kiracının su aboneliğini üzerine almaması

kiracının su aboneliğini üzerine almaması

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının gayrimenkule taşınmadan önce bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı su aboneliğini üzerine almak zorunda mı? Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur?

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Taşınma ya da iş yeri değişikliği gibi çeşitli sebeplerle su aboneliğini iptal ettirmek isteyenler su aboneliği nasıl iptal edilir? Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyenler dikkat!

Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcununu ödemek zorunda kalıyor.

Kiracının kirayı eksik ödemesi halinde ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, bu durum karşısında mal sahibinin hakları nelerdir? Kiracının kirayı eksik ödemesi halinde ne yapılır?

Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Mal sahibi kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Kiracının evden çıkma hakkı var mı?

Gayrimenkul kiralarında mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?

Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Peki, kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Kiracının aidattan sorumluluğu nedir?

Apartmanlarda bir konut dairesinin veya dükkanın kiracı tarafından kullanılması durumunda, sunulan günlük hizmetler için ödenmesi gereken aidat kimden alınır? Kiracının aidattan sorumluluğu nedir? İşte yanıtı..

Kira kontratı olmayan kiracının hakları!

Kontrat imzalamak, kanunen zorunlu olmuyor. Kontratsız da kiracılık ilişkisinin kurulması mümkün oluyor. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? Kontrat yapan kiracılar ile aynı haklara sahip olur mu olmaz mı?

Kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi!

Kiracının binadan çıkmaya itiraz etme hakkı kesinlikle bulunmuyor. Kiracılar kontratlarının olduğunu söylese bile tahliyeyi engelleyemiyor. İşte, kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi!

Kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Kiracının ayıpların giderilmesine katlanma borcu!

Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor. Aynı zamanda kiracının ayıpların giderilmesine katlanması gerekiyor..

kiracının su aboneliğini üzerine almaması Haberi

kiracının su aboneliğini üzerine almaması

Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının gayrimenkule taşınmadan önce yapması gereken bazı işlemler bulunuyor. Örneğin taşınmaza DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Aksi halde, taşınmaz kiralanamıyor.


Ayrıca kiracının elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı su aboneliğini üzerine almak zorunda mı? Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur?


Aboneliğin üzerine almayan kiracı ile zaman zaman sorun yaşanabiliyor. Örneğin aboneliği almayan kiracının abonelik borçlarını ödememesi halinde sorumlu abone sahibi olabiliyor.


Buna karşın, abonelikleri üzerine almayan kiracının evden tahliye edilmesi söz konusu olmuyor. Ancak ev sahibi ile sorun yaşanmaması ve faturaların kiracının adına düzenlenmesi için aboneliklerin alınması gerekiyor.


Konu ile ilgili Yargıtay 6. Hukuk Dairesinin kararı aşağıda sıralanıyor:


Yargıtay 6. Hukuk Dairesi; elektrik, su, doğalgaz aboneliğini kiracının kendi üzerine...