15 / 04 / 2025
fuzul

kiracının tahliye taahhüdü

kiracının tahliye taahhüdü

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor. İşte kiracı çıkış taahhütnamesi örneği..

Kiracının tahliye taahhüdü örneği!

Kiracının tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütünün geçerlilik şartları nelerdir? İşte kiracının tahliye taahhüdü örneği..

Kiracı tahliye sözleşmesi!

Kiracı ile kiraya veren kimse arasında imzalanan sözleşmeler arasında, kiracı tahliye sözleşmesi de yer alabiliyor. Peki kiracı tahliye sözleşmesi neden imzalanıyor? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Tahliye taahhüdü nedir?

Hukuksal bir terim olan tahliye taahhüdü nedir? Yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahiplerinin tek umudu olan 'tahliye taahhütnamesi' gerçekten etkili mi? 

Yüzde 25 kira artış uygulaması rayiç bedeli altında kira alan ev sahipleri kiracılarının evlerini boşaltmasını istedi. Bu süreçte ise ev sahipleri tahliye davası açtı. Peki tahliye davaları ev sahipleri için bir çözüm mü? Kiracılar ve ev sahipleri tahliye taahhüdü ile ilgili ne düşünüyor?

Tahliye taahhüdüne dayalı başlatılacak icra takibinde süreye dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhüdüne dayalı başlatılacak icra takibinin tahliye taahhüdünde yazan ve taahhüt edilen tahliye tarihinden itibaren 1 ay içinde açılması gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracınızı tahliye edebilirsiniz!

Ev sahibi ve kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken, pek çok kişi de aidat borcunu ödemeyen kiracının tahliye edilip edilemeyeceğini merak ediyor. Peki aidat borcunu ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi? 

Yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi?

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılmakta. Peki yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi? 

Kiracısını tahliye etmek isteyenler için çok önemli uyarı! Buna dikkat etmezseniz tahliye şansını kaybedebilirsiniz!

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri için çok önemli bir uyarı geldi. Ev sahiplerinin eğer eksik kira ödemesine ilişkin icra takibini doğru bir şekilde göndermezlerde ellerindeki tahliye şansını kaybedebileceğini belirtti.

Kirasını 20 TL eksik ödeyen kiracı için tahliye kararı! Mahkemeden emsal olacak adım!

Ankara'da bir kiracı, ev sahibine kira bedelini 20 TL eksik ödemesi sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkeme hem eksik kira bedelinin ödenmesine hem de kiracının tahliye edilmesine karar verdi. İşte ayrıntılar..

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracılar dikkat! Bir ay süreniz var!

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracıların tahliye tarihini güncel yazıldığı an itibariyle 1 ay içinde işleme koyulması gerekiyor.

Tahliye taahhüdü meselesinde kritik ayrıntı! Mutlaka kiraya veren tarafından açılmalı!

Avukat Tarık Çakmak, sosyal medya hesabından, tahliye taahhüdü sebepli tahliye davasının mutlaka kiraya veren tarafından açılması gerektiğini söyledi.

Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan yasal düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona ererken, ev sahipleri de kiracılar da tahliye taahhüdü konusunu merak ediyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Mağdur ev sahipleri, tahliye edemedikleri kiracılarından gelen evden çıkma karşılığı para tekliflerini kabul ediyor. Peki kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi? 

Kiraya veren sıfatındaki kişinin evini başka bir kişiye kiralamasının ardından çeşitli sebepler dahilinde kiracısını evden çıkarmak için tahliye davaları açıyor. Peki tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi?  

Taşınmazın aile konutu niteliğinin tahliye taahhüdüne etkisi!

Av. Rahmi Furkan Öztürk, tahliye taahhütnamesinin genel geçerlilik şartlarına değinerek, tahliye taahhüdünde bulunulan konutun aile konutu niteliğinde olması halinde, tahliye tahhüdünün geçerliliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhüdü ve icra takibinde kritik detay ortaya çıktı! Hangi durumda tahliye davası açılmaz?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Ev sahipleri kiracılarını tahliye etmek istemesi üzerine kiracı bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Peki tahliye taahhüdü süreci nasıl ilerliyor, neye dikkat edilmeli?

kiracının tahliye taahhüdü Haberi

kiracının tahliye taahhüdü

Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği!

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor.


Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin imzalanabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Söz konusu kira çıkış taahhütnamesinin sözleşme kurulduktan sonra hazırlanmış olması gerekiyor. 


Ayrıca taahhütnamenin geçerli sayılabilmesi için;

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor.


Kiracı çıkarma taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin noterde yapılması halinde ileride çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından önem taşıyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kiracı çıkış taahhütnamesi örneği..

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................

TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................


TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................



TAHLİYE TARİHİ

......./........./......



Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda...