30 / 04 / 2024

kiracının tahliyesi için dava

kiracının tahliyesi için dava

Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle ve kiracıdan kaynaklanan sebepler nedeni ile mal sahibi kiracısından tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracıyı tahliye davası nasıl açılır? İşte yanıtı..

Kiracının tahliye davası nereye açılır?

Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı haklı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. Peki, kiracının tahliyesi için nasıl dava açılır? Kiracının tahliye davası nereye açılır?

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir?

Bolu'da bir ev sahibi kayıp kiracısını bulmak için seferber oldu!

Bolu'da, bir ev sahibi uzun süredir haber alamadığı kiracısının bulmak için seferber oldu. Ev sahibi hastaneleri araştırıp, yakınlarıyla irtibata geçen ev sahibi, sonuç alamayınca polis ekiplerinden yardım istedi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Bayer, Monsanto'yu satın almak için teklifte bulundu!

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Batman 1472 konutlarının ismi için anket yapılacak!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerindeki 1472 konut alanının ismi için Batman Emekliler Derneği, anket çalışması yapacak.

Kadıköy'de doğru kentsel dönüşüm için fırsat devam ediyor!

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

Sağlıklı dönüşüm için kaliteli beton kullanılmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, kentsel dönüşüm çerçevesinde müteahhitlerle büyük bir anlaşma yaptıkların söyledi. Vardar, sağlıklı bir dönüşüm için kaliteli beton kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm için herkesin çaba göstermesi gerekir!

Altınörs: "Kentsel dönüşüm için başta belediyemiz olmak üzere tüm resmi dairelerimizin, ev sahiplerimizin ve müteahhitlerimizin çaba göstermesi gerekmektedir." dedi.

TOKİ, Antalya Serik İlçesi'nde dönüşüm için ihaleye çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin en lüks otellerinin, en iyi golf tesislerinin, futbol antrenman sahalarının bulunduğu Belek, Kadriye gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Serik İlçesi'nde kentsel dönüşüm için ihaleye çıktı.

kiracının tahliyesi için dava Haberi

kiracının tahliyesi için dava

Kiracıyı tahliye davası nasıl açılır?

Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle ve kiracıdan kaynaklanan sebepler nedeni ile mal sahibi kiracısından tahliyesi için dava açabiliyor. Bu tahliye gerekçeleri gereksinim, yeniden inşa ve imar ile yeni malikin gereksinimi olakrak karşımıza çıkıyor.


Peki, kiracıyı tahliye davası nasıl açılır? Kiracının tahliye davası nasıl işler?


Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay...