30 / 04 / 2024

Kiracının temerrüde düşmesi

Kiracının temerrüde düşmesi

Gayrimenkul kiralamalarında anlaşılan süre boyunca mal sahibi malını kiracıya vermek ile yükümlü oluyor. Buna karşılık kiracı da, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı nasıl temerrüde düşer?

Kiracı temerrüde düşerse ne olur?

Kiracı, kiralanan taşınmazın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse kiracı temerrüde düşebiliyor. Peki, kiracı temerrüde düşerse ne olur?

Kiracı ne zaman temerrüde düşer?

Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracının kira bedelini en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı ne zaman temerrüde düşer? Kiracı temerrüde düşerse ne olur?

Kirada temerrüt nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve ev sahibi birtakım borç ve haklara sahip oluyor. Kiracının borçlarının başında kira bedelini zamanında mal sahibine ödeme borcu yer alıyor. Peki, kirada temerrüt nedir?

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliye!

Kiracının tahliye edilme sebepleri arasında "kiracının temerrüdü" de yer alıyor. Buna göre "Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliye edilmesi" ile ilgili Türk Borçlar Kanunundaki hükümler bu haberde...

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

Altın fiyatlarının seyrini değiştirecek sıcak gelişme! Saatler kaldı

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Altın fiyatları güne yükselişle başlarken ilerleyen saatlerde altın fiyatlarının seyrinin değişmesi bekleniyor. İşte o sıcak gelişme...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Çinli emlak şirketi Shimao Gruop temerrüde düştü!

Çinli emlak şirketi Shimao Group'un 645 milyon yuan borcunu ödeyememesi sebebiyle temerrüde düştüğü belirlendi. 

Dolar 11 liranın altına düştü!

Milyonların yakından takip ettiği döviz kurları yeni haftanın dördüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Dolar/TL haftanın başında 20 Lira seviyelerinde işlem görürken şuanda 11 lira seviyesinin altında işlem görmektedir.

Fitch, Evergrande'nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi.

Altın fiyatları yeni haftada kırmızıya döndü!

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz haftalarda art arda yükselen altın fiyatları yeni haftaya düşük seviyelerde başladı. Dolar kurunun 11 liranın altına düşmesi ile birlikte, gram altın ve diğer altın çeşitleri de etkilendi.

Kiracının temerrüde düşmesi Haberi

Kiracının temerrüde düşmesi

Kiracı nasıl temerrüde düşer?

Gayrimenkul kiralamalarında anlaşılan süre boyunca mal sahibi malını kiracıya vermek ile yükümlü oluyor. Buna karşılık kiracı da, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Peki, kiracı nasıl temerrüde düşer? Kiracı temerrüte düşerse ne olur?


Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Ayrıca kiracı,...