02 / 05 / 2024

kiracısı olanlar dikkat

kiracısı olanlar dikkat

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malını kiraya veren kimselerin elde ettiği kazançlar belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, kiracısı olanlar ne kadar vergi öder? İşte kira gelir vergisi..

Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat! Ev sahibi kiracısını 'eksik kira ödemekle' suçladı!

Yargıtay, kira ödemelerinde banka hesaplarından ödeyen milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat...

Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat! Altın yükseliyor! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi aştı!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat. Kapalıçarşı'da gram altın an itibariyle 2 bin 500 TL'yi aştı. 

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı geldi! 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği, kredi kartlarına gelecek olası bir düzenlemeyle ilgili  değerlendirmede bulundu. Kredi kartı olanlar dikkat, taksitler azaltılacak mı?

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Mağdur ev sahipleri X sosyal medya hesaplarından sık sık yaşadıklarını paylaşıyor. Şimdi de tapu sahibinin kiracısını 6 ayda sorgusuz çıkartması önerisi geldi. İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Altını ve doları olanlar dikkat! İslam Memiş'ten ters köşe olmayın uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve doları olanları uyararak, "Ters köşe olmayın" dedi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Kiracı mağduru doktora mahkemeden sevinçli haber! 20 ayın sonunda kiracısını tahliye etti!

20 aydır kiracısı ile mücade eden ünlü doktor Dağıstan Ayan'a mahkemeden sevinli haber geldi. Kiracısını çıkardığını duyuran Dağıstan mutlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracısıyla kavga eden işyeri sahibi polise otomobili ile çarptı! Bu kadarı da olmaz dedirten olay...

Nevşehir'de kiracısıyla kavga eden iş yeri sahibi olaya müdahale eden polis memuruna arabasıyla çarptı. İşte ayrıntılar...

kiracısı olanlar dikkat Haberi

kiracısı olanlar dikkat

Kiracısı olanlar ne kadar vergi öder?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malını kiraya veren kimselerin elde ettiği kazançlar belli koşullarda vergilendiriliyor.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, istisna bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Bu istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler beyanname vererek vergi ödemek ile mükellef oluyor.


2015 yılı kira gelir vergisi için belirlenen mesken ve işyeri istisna sınırları şu şekilde;


Meskenlerde 3.300 TL; 

İşyerlerinde ise 27.000 TL.


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek bu bedellerin üstünde gelir elde edenler 2015 yılında vergi ödüyor.


Vergi için beyannameler 25 Mart'ta son bulacaktı. Ancak yapılan açıklama ile beyanname verme süresinin 31 Mart'a kadar uzatıldığı açıklandı. Peki, kiracısı olanlar ne kadar vergi öder?


Hesaplama örnekleri:


Örnek 1: Bayan (E), 2014 yılında tamamı tevkif yoluyla vergilendirilmiş 25.000 TL işyeri kira...