26 / 07 / 2024

kiracısını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir

kiracısını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir

Kira ödemelerini geciktiren kiracıya karşı ev sahiplerinin bazı hakları bulunuyor. Ev sahipleri bu doğrultuda kiracısına ihtar çekebiliyor. Peki, kiracıya ihtar nasıl çekilir? İşte ev sahiplerinin hakları..

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunların yanı sıra binalarda meydana gelen problemler de sıkıntı yaratmaktadır. Buna göre, binada oturan herkesin bina giderleri için düzenli aidat ödemesi gerekmektedir. Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır? 

Yüzde 25 zam sınırı bitti ama kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi: Bazı kiracılar evlerini terk etmeye çalışıyor!

Kira zammındaki yüzde 25'lik sınır kalktı ancak kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi. Kira bedelleri resmen fırladı. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir'de lokantaları olan kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da kaldırıldı ama mağduriyetler bitmedi. Emekli ev sahibi "Kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor" dedi ve yüzde 25 zam sınırı sebebiyle yaşadığı mağduriyeti anlattı. İşte ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 sınırı yarın biterse, kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? 

Yüzde 25 zam sınırının uygulandığı dönemde kiracı ile konut sahibi uyuşmazlıkları arttı ve bunun üzerine arabulucu sistemi uygulamaya alındı. Fakat şimdi kiralardaki yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor.  Peki kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? İşte detaylar...

Gazeteci Emin Pazarcı kiracılara sordu: Arabanızı ya da arsanızı üçte biri fiyatına satar mısınız?

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracılara seslenerek, "Arabanız var, ya da arsanız. Üçte biri, beşte biri fiyata satar mısınız?" diye sordu.

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması kalkıyor: Kiracılar korkuyla zam dönemini bekliyor!

Kiralardaki fahiş artışın ardından yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni düzenleme ile zam sınırlamasının kalkacağını açıkladı. Bu hamlenin gerçekleşmesi ile kiracılar korkuyla kiracılara gelecek zammı bekliyor. 

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

40 bin TL kiralık evde 6 bin 500 liraya oturan kiracıya sitem: Varlıklı kiracıların yatırım aracı olduk

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bazı ev sahipleri, kiralık evlerinin rayiç bedelleri altında kaldığından şikayet ederken yüzde 25 kira sınırı düzenlemesinin ev sahiplerini mağdur ettiği belirtildi. 

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

kiracısını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir Haberi

kiracısını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir

Kiracıya ihtar nasıl çekilir?

Kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan sorunlar arasında kira ödemesinin geciktirilmesi yer alıyor. Kira ödemelerini geciktiren kiracıya karşı ev sahiplerinin bazı hakları bulunuyor.


Ödemelerini geciktiren kiracılara karşı, ev sahibinin iki seçimlik hakkı bulunuyor. Bunlardan ilki; Noter üzerinden 1. haklı ihtarname çekilmesi. Bu ihtarname ile birlikte kiracıya 30 günlük bir süre tanıyor. 


Söz konusu sürenin sonuna gelindiğinde ise 2.haklı ihtarname çekiliyor. Bu iki ihtar çekildikten sonra ev sahipleri tahliye davası açma hakkına sahip olurlar.


Diğer yol ise şu şekilde: İcra dairesinden ihtarlı ödeme emri göndermek. Ödeme emri ile 30 gün içinde kiracı kira borcu ödenmezse, ev sahibinin haciz ve tahliye hakkı doğuyor.


Borçlar Kanunu:

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi


1. Genel olarak

MADDE 328- Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun...