18 / 07 / 2024

kiracısını öldüren ev sahibi

kiracısını öldüren ev sahibi

Adana'da kirasını ödemediğini ve otomobiline zarar verdiğini öne sürdüğü kiracısını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 71 yaşındaki Orhan Ertok, 16 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Yüreğir'de kiracı dehşeti!

Kiracısını tabancayla öldüren 70 yaşındaki Orhan Ertok’un yargılanmasına başlandı. Sanık, kiracısını kendisine küfür edip, aracına hasar vermek istediği için öldürdüğünü söyledi.

Kira anlaşmazlığı kavgası müebbetle son buldu! 

Ev sahibi kiracılar arasındaki gerilim büyüyor. Ardı arkası kesilmeyen sorunlara bir yenisi de Rize'den eklendi. Rize'de  kiracıyla ev sahibi arasında kira anlaşmazlığından çıkan kavgada ev sahibi kiracısını öldürdü. 

Sarp Apak da mağdur ev sahipleri kervanına katıldı: Ünlü oyuncunun kiracısı 65 bin TL'lik eve 12.500 TL ödüyor!

Oyuncu Sarp Apak, Sarıyer'deki lüks dairesinde oturan kiracısını, ücrette anlaşamadıkları nedeniyle mahkemeye verdi ve kira tespiti talep etti. İşte ayrıntılar...

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Kirada kaos 1 Temmuz'dan sonra yeniden başlayacak! Ev sahiplerine de kiracılara da hak uyarısı yapıldı! 

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, kirada yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılmasının, kaosu yeniden başlatacağını söyledi ve ev sahipleri ile kiracılara uyarılarda bulundu. İşte o açıklama ve tarafların dikkat etmesi gerekenler...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Kiracıların zam çıkmazı: Ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim!

Ev sahipleri kiraların yüzde 25 zam sınırı sebebiyle düşük kaldığını belirtirken, kiracılar da fahiş artış taleplerinden şikayetçi. Bir kiracı, "Zammı kabul etmeyip ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

Mağdur ev sahiplerinden imza kampanyası: Tahliye davasında istinaf kaldırılsın, istinaf sınırı rayice göre belirlensin!

Mağdur ev sahipleri, taleplerini sıralayarak Changeorg'da bir imza kampanyası başladı. Zamanında adalet isteyen ev sahipleri, 3 yıldır kiracılarını fonladıklarını belirtti. İşte ayrıntılar... 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

kiracısını öldüren ev sahibi Haberi

kiracısını öldüren ev sahibi

Adana'da kirasını ödemediğini ve otomobiline zarar verdiğini öne sürdüğü kiracısını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 16 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.


Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık 71 yaşındaki Orhan Ertok ile taraf avukatları katıldı.


Son savunması sorulan Ertok, kiracısını öldürdüğüne pişman olduğunu belirterek, "Hem benim hem de onun çoluk çocuğu ortada kaldı. Her 2 taraf da rezil oluyor. Beni tahrik etti. Taşı kafama vurmak isteyince şuurumu kaybettim. Ben de silahı çekip rastgele ateş ettim, üzgünüm." diyerek ağladı.


Mahkeme heyeti, Ertok'u "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum etti. Haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanarak Ertok'un cezası 15 yıla indirildi.


Ertok'a ayrıca, "tehdit" suçundan 5 ay, "ruhsatsız silah bulundurmaktan" da 10 ay hapis ve 500 lira para cezası verildi.


Merkez Yüreğir ilçesi...