30 / 04 / 2024

kiracıya açılan dava

kiracıya açılan dava

Ev sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen şekilde kira sözleşmesi fesh edilmediyse, sözleşme aynı şartlarla 1 yıl daha uzamış sayılıyor.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kiracıya tazminat! Bilinmeyen detay ortaya çıktı

Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıkıyor. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalmakta. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili açıklamalar yaptı.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

6 yıllık kiracıya tekmeli yumruklu dayak! 10 günlük rapor alan kiracı şikayetçi olacak! 

Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar büyüyor. Şimdi de Gaziosmanpaşa'da ev sahibinin kardeşinden kiracıya saldırı iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

EYT’liler nasıl emekli olur? Emeklilikte yaşa takılanların yapması gerekenler

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın gözü iktidarın yılsonuna kadar hazır olacak dediği taslaktan gelecek haberde. Prim eksiği olanların emeklilik hakkı elde etmesi için ise 6 konuda çözüm şansı bulunuyor. Peki, EYT’lilerin emekli olması için ne yapması gerekiyor?

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Özderici GYO 100 bin TL tazminat ödeyecek!

Özderici GYO'ya açılan dava sonucunda davacının uğramış olduğunu iddia ettiği zararın şimdilik 100 bin TL'sinin şirket ve şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden tazmini istenildi. 

Özderici GYO 100 bin TL tazminat ödüyor!

Özderici GYO'ya açılan dava sonucunda, davacının uğramış olduğunu ileri sürdüğü zararın şimdilik 100 bin TL'si şirketin Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özderici ve Ali Uğur Özderici'den tazmini talep edildi.

Özderici GYO 100 bin TL'lik tazminat ödeyecek!

Özderici GYO'ya açılan dava sonucunda, davacının uğramış olduğunu iddia ettiği zararın şimdilik 100 bin TL'si şirketin Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özderici ve Ali Uğur Özderici'den tazmini talep edildi.

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan dava reddedildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, meslek odaları tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen Kanal İstanbul'a ilişkin iş birliği protokolünün iptali istemiyle açılan davayı reddetti...

Haziran 2019'da kiracıya ne kadar zam yapılacak?

TÜİK, kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranlarını açıklandı. Peki, Haziran 2019'da kiracıya ne kadar zam yapılacak?

kiracıya açılan dava Haberi

kiracıya açılan dava

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Uzun süredir kiracısı olduğum ev sahibiyle sorun yaşıyorum. Kontrattaki gibi her yıl zam yapıyorum. Şimdi evden çıkmamı istedi. Haklarım neler?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Uzun süredir kiracısı olduğum ev sahibiyle sorun yaşıyorum. Kontrattaki gibi her yıl zam yapıyorum. Şimdi evden çıkmamı istedi. Haklarım neler?

Ev sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen şekilde kira sözleşmenizi fesh etmediyse, bu sözleşme aynı şartlarla 1 yıl daha uzamış sayılacaktır. Dolayısıyla kira sözleşmeniz aynı koşullarla 1 kira dönemi daha uzadı. Kira sözleşmesinden kaynaklanan sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız (örneğin kirayı belirtilen sürelerde düzenli bir şekilde ödüyorsanız); ev sahibiniz sizin aleyhinize tahliye davası açsa dahi bu dava genel olarak reddedilecektir.

Sizin kira ilişkiniz nedeniyle herhangi...