06 / 05 / 2024

kiracıya evden çıkması için verilen süre

kiracıya evden çıkması için verilen süre

Kiracıyı evden tahliye etmek isteyen ev sahibinin kiracıya evden çıkması için belirli bir süre vermesi gerekiyor.Buna göre kiracıya tahliye için ne kadar süre verilir?

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Ev sahibinden kiracıya akıl almaz işkence!

Kartal'da kiracısının evinden çıkmasını isteyen ev sahibi, iddiaya göre kiracısının dairesine ait kanalizasyon giderini tıkadı. Kiracı evde 20 gündür kokudan duramadığını açıkladı. İşte detaylar...

Mağdur ev sahibi: İstinafta sonuç hemen çıkmıyor, kiracıya bedavadan oturma hakkı veriliyor!

Mağdur bir ev sahibi istinafa giden dosyalar ile ilgili bir paylaşım yaptıı ve sonucun hemen çıkmadığına,kiracıya bedavadan oturma hakkı verildiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

kiracıya evden çıkması için verilen süre Haberi

kiracıya evden çıkması için verilen süre

Kiracıya tahliye için ne kadar süre verilir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kira ilişkisine son vermek isteyen ev sahibinin, kiracısına ihtarname çekerek evi boşaltmasını istediğini bildirmesi gerekiyor.


Ev sahibi her istediği zaman, kiracısını evden çıkaramıyor.Borçlar Kanununa göre düzenlenen kira hukukuna göre, ev sahibinin kiracısını çıkarabilmesi için bazı haklı gerekçelerin olması gerekiyor.


Ev sahibinin kiracısını evden çıkarmak için sunabileceği haklı gerekçelerden bazıları şunlardır:


- İcra takibinin yapılması

- Söz konusu evin el değiştirmesi

- Gayrimenkul tadilatının gerekliliği

- İhtar durumu.


Bu tahliye nedenlerinden birinin söz konusu olması halinde, mal sahibi kiracısına tahliye ihtarnamesi gönderebiliyor.Dikkat edilmesi gereken husus, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  


Ev sahibinin haklı gerekçelerle gönderdiği ihtarname örneği ise şu şekilde:


Kiracı tahliyesi ihtarname örneği..


İHTAR EDEN           :....... 


VEKİLLERİ      ...