18 / 05 / 2024

kiracıya ulaşılamazsa ne yapılır

kiracıya ulaşılamazsa ne yapılır

Kimi zaman kiracılar kira ödeme konusunda problem yaratabiliyor. Peki, kiracınızın telefonlarınıza yanıt verdiğinizi ve kapıyı açmadığını düşünelim. Bu durumda "Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Mağdur ev sahibi: İstinafta sonuç hemen çıkmıyor, kiracıya bedavadan oturma hakkı veriliyor!

Mağdur bir ev sahibi istinafa giden dosyalar ile ilgili bir paylaşım yaptıı ve sonucun hemen çıkmadığına,kiracıya bedavadan oturma hakkı verildiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahibi isyan etti: Kiracıya bakmak zorunda değilim!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, mağdur bir ev sahibi yaptığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ben kiracıya bakmak zorunda değilim" dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

65 yaş aylığına ne kadar zam gelecek? Yaşlılık maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak!

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zamla beraber birçok kalemde ödenen maaşlar da yükselecek. Değişecek kalemlerden biri de yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı. Peki 65 yaş aylığına ne kadar zam gelecek? 

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Kiracıya tazminat! Bilinmeyen detay ortaya çıktı

Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıkıyor. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalmakta. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili açıklamalar yaptı.

kiracıya ulaşılamazsa ne yapılır Haberi

kiracıya ulaşılamazsa ne yapılır

Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Mal sahibi, kiralama süresi boyunca taşınmazın kullanımını kiracıda bırakıyor.


Kiracı ise aynı şekilde kira borcunu kiralama süresi boyunca belirlenen günde ve belirlenen miktarda ödemek ile mükellef oluyor. Ancak kimi zaman kiracılar bu hususta problem yaratabiliyor.


Peki, kiracınızın telefonlarınıza yanıt verdiğinizi ve kapıyı açmadığını düşünelim. Bu durumda "Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:


Kiracınıza ulaşamamanız ve dolayısı ile kira bedelini ödememesi durumunda  noter kanalıyla ödenmeyen masraf ve kiraların ödenmesi için 2 ay üst üste kiraya verdiğiniz eve ihtar yollayabilirsiniz. 


İkinci ihtarda kiranın ödenmesini ve evi tahliye etmesini talep edebilirsiniz. Yapılan bu ihtarlara karşılık olarak ödeme yapılmazsa muhtar veya noter marifetiyle evi açıp eşyaları yazdırıp rehin hakkınızı kullanabilir...