28 / 04 / 2024

kiracıya zorunlu deprem sigortası

kiracıya zorunlu deprem sigortası

Yapılar için zorunlu olan deprem sigortası, ev sahibi adına yapılıyor. Peki, kiracılar için zorunlu deprem sigortası var mı? DASK masraflarını kiracı mı karşılar? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kiracı yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Sigortayı ev sahiplerinin yaptırması gerekiyor. Peki, söz konusu zorunlu deprem sigortasını kiracı yaptırabilir mi?

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 10 milyonu geçti!

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısının son bir yılda yüzde 5,3 artış gösterdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yaşayan poliçe sayısı 10 milyon 17 bine, sigortalılık oranı ise yüzde 56,7 ye ulaştı" şeklinde konuştu.

Zorunlu deprem sigortanızı kontrol edin!

Türkiye'de son zamanlarda peş peşe yaşanan depremler sonrası insanlar deprem sigortası yaptırmaya yöneldi. Toplam 9.6 milyon TL konutun zorunlu deprem sigortası bulunuyor...

Zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Zorunlu deprem sigortası fiyatları yaşanan İstanbul depremi sonrası en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Peki zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 51.7!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşanan büyük zararlara rağmen, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı henüz yüzde 51.7.

Birevim, kiracıya ev sahibi olma yolunu açıyor!

Faizsiz, peşinatsız ödeme seçenekleri ile herkesi ev sahibi yapmak için çalışan Birevim, kiracıya ev sahibi olma yolunu açıyor.

2017 Ekim ayında kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?

Kira zam hesaplamasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2017 Ekim ayında kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?

2017 Eylül'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik yenilenmesi halinde kirada yıllık zam yapılıyor. Peki, 2017 Eylül'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kirası düşük olan kiracıya nasıl zam yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''ihtarname ile kiracıya zam yapılabilir mi?'' sorunu yanıtladı.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

Mayıs'ta dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Mayıs ayında sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam hesaplamasında kullanılacak enflasyon oranları belli oldu. Peki, Mayıs'ta dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Mart'ta kiracıya yüzde 5,87 zam yapılacak!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan üretici fiyat endeksini açıkladı. Açıklanan verilere göre Mart'ta kiracıya yüzde 5,87 oranında zam yapılacak..

Şubat'ta kiracıya yüzde 4,96 zam yapılacak!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan üretici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre Şubat'ta kiracıya yüzde 4,96 oranında zam yapılacak..

Zorunlu deprem sigortasına zam geldi!

Zorunlu deprem sigortası kapsamında 5 bölge için belirlenen asgari prim tutarı ile bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarına zam geldi.

kiracıya zorunlu deprem sigortası Haberi

kiracıya zorunlu deprem sigortası

Kiracılar için zorunlu deprem sigortası!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılayan sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


Yapılar için zorunlu olan deprem sigortası, ev sahibi adına yapılıyor. Bu nedenle kiracılar için zorunlu deprem sigorta poliçesi düzenlenmiyor.


Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamaz. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabilir. 


Ancak her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak belirtilen kişiye ödeniyor.


Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamında oluyor:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen...