05 / 05 / 2024

kiracıyım evden çıkabilir miyim

kiracıyım evden çıkabilir miyim

Ev ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kiracılar ev satın alırsa ne olur? Kiracıyım ev satın aldım çıkabilir miyim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mülk sahipleri: Düz hesap 15 sene beklemeniz gerek! 

Binlerce mağdur ev sahibi, yüzde 25 zam sınırına ve uzun süren tahliye davalarına tepki gösteriyor. Peki kiracı nasıl evden çıkarılır? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o sorunun yanıtı ve sözleşmelerde 15 yıl detayı...

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 

Artan kira ve konut fiyatlarından sonra ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bazı ev sahipleri yüksek kira için kiracısını evden çıkarmanın yollarını ararken, kiracılar buna nasıl engel olacağını araştırıyor. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş yükseliş sık sık gündem oluyor. Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

kiracıyım evden çıkabilir miyim Haberi

kiracıyım evden çıkabilir miyim

Kiracıyım ev satın aldım çıkabilir miyim?

Ev ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır.


Peki, kiracılar ev satın alırsa ne olur? Ev satın alan kimseler sözleşme süresi dolmasan evi tahliye edebilir mi? Siz de "Kiracıyım ev satın aldım çıkabilir miyim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda yerine alan kanun esaslarına göre, kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebiliyor.


Konut ve çatılı...