29 / 04 / 2024

kirada artış için dava

kirada artış için dava

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralama süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira döneminde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira artış davası nedir? Dava nasıl açılır?

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Bilek Otel kapasite artışı için başvuru yapıldı! Kağıthane'deki otelin oda sayısı 222'ye çıkarılacak!

Bilek Turizm Madencilik İnşaat şirketi, "Bilek Otel" işletmesinin kapasite artışı için başvuru yaptı. İstanbul Kağıthane'de yer alan otelin toplam bedeli 60.272.546,2 TL olarak belirlendi.

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı!

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı. Manavgat Ilıca'da yer alan otelin kapasite artışının maliyeti 11 milyon 282 bin 544 TL olarak belirtildi.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Emekli maaşları ve asgari ücrette artış için son tarih! Bakan Bilgin'in açıklamasından sonra düğmeye basılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli bayram ikramiyeleri ve emekli maaşları için söyledikleri son günlerde yakından takip ediliyor. 'Emekli bayram ikramiyesine zam yok' diyen Bilgin emekli maaşlarına zam açıklaması yaptı.

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Emlak vergisinde artış için itiraz süreci başladı!

Emlak Vergisi'nde önümüzdeki 4 senenin değerlerinin belirleneceği takdir komisyonları toplandı. 30 Haziran'da askıya çıkarılan vergi artışlarına yapılacak itirazlar için süreç başladı.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

Nurol GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Nurol GYO'nun tahsisli sermaye artırımına ilişkin olarak aldığı 2021/3 sayılı karar çerçevesinde hazırlanmış ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı.

Nurol GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Nurol GYO, sermaye artırımına ilişkin olarak almış olduğu 2021/3 sayılı karar çerçevesinde hazırlanmış ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvurdu.

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Nurol GYO tahsisli sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Nurol GYO Yönetim Kurulu, tahsisli sermaye artırımına ilişkin karar çerçevesinde, düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvurdu.

kirada artış için dava Haberi

kirada artış için dava



Kira artış davası nedir?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralama süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira döneminde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor.


Taşınmaz mal sahibi kanun gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapamıyor.


Meskenlerde yapılacak kira artışı ise, dönemin üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olamıyor. Bu şekilde yapılan zammın kabul edilmemesi durumlarında ise karşı tarafa kira artış davası açılabiliyor. Peki, kira artış davası nedir? Kira artış davası nasıl açılır?


Kira artış davası..

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor.


Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece...