05 / 05 / 2024

kirada artış oranı

kirada artış oranı

Evdeki kiracıya yapılacak zamda kullanılan ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Açıklanan verilere göre Mart ayında kiracıya en fazla %3,10 oranında zam yapılacak...

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

5 soruda kira artış oranı Ocak 2020!

Gayrimenkul kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları geçtiğimiz gün açıklandı. Peki, bu ay kirada ne kadar artış yapılacak? İşte 5 soruda kira artış oranı Ocak 2020...

2019 Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Kirada oturan vatandaşların sıkça araştırdığı konular arasında 2019 Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak sorusu da bulunuyor. İşte o sorunun yanıtı...

2019 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Kirada oturan vatandaşların sıkça araştırdığı konular arasında 2019 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak sorusu da bulunuyor. Peki 2019 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

5 soruda kira artış oranı Şubat 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi Şubat ayında yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları geçtiğimiz gün açıklandı. Peki, bu ay kirada ne kadar artış yapılacak? İşte 5 soruda kira artış oranı Şubat 2019...

5 soruda kira artış oranı Ocak 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları geçtiğimiz gün açıklandı. Peki, bu ay kirada ne kadar artış yapılacak? İşte 5 soruda kira artış oranı Ocak 2019...

Konut kira artış oranı Haziran 2017!

Konut kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Peki, Haziran'da kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte konut kira artış oranı Haziran 2017..

Konut kira artış oranı hesaplaması Mayıs 2017!

Mayıs 2017 döneminde kullanılacak kira artış oranları bugün belli oldu. İşte TÜİK tarafından açıklanan TEFE TÜFE oranları ile konut kira artış oranı hesaplaması Mayıs 2017 örneği..

Kira artış oranı Mayıs 2017!

Gayrimenkul kiralama sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. İşte kira artış oranı Mayıs 2017..

Emlak vergisi artış oranı 2017!

Emlak vergisi, her sene gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi bedeli, taşınmaz malın üzerinden hesaplanıyor. Vergi de yıllık artış oranı da uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017!

Çevre temizlik vergisinde yapılan artış her sene tebliğ ile duyuruluyor. Peki, bu sene çevre temizlik vergisine ne kadar zam geldi? Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TEFE (ÜFE) ve TÜFE oranlarına göre kira bedellerine zam yapılıyor. İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı örneği..

Konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları ile belli oldu. İşte konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı..

kirada artış oranı Haberi

kirada artış oranı

Kira artış oranları Şubat 2015!

Kiracılık hukuku gereğince meskenlerde kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiracıya istenilen oranda zam yapılamıyor. Mesken kiracısına yapılacak zamda dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor.


Ancak işyeri kiracısına 2020 yılına kadar bu kural uygulanmıyor. Bu tarihe kadar işyerindeki kiracıya sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istenilen oranda zam yapılabiliyor.


Evdeki kiracıya yapılacak zamda kullanılan ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bu oranlardan hesaplamada, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor.


Şubat 2015 dönemine ait veriler, TÜİK tarafından 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Açıklanan verilere göre kiracıya en fazla %3,10 oranında zam yapılacak.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Şubat 2015


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Şubat ayında bir önceki...