15 / 05 / 2024

Kirada depozito iadesi yapılmıyor

Kirada depozito iadesi yapılmıyor

Sözleşmede belirtilen demirbaşlara zarar verilmesi ya da kira borcunun olması halinde, ev sahibi depozito iadesi yapmıyor. Peki böyle bir zarar yaşanmaması halinde ev sahibi kirada depozito iadesi yapmıyorsa, ne olur?

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan belli miktarlarda depozito isteniyor. Bu depozito kiralama sonunda geri veriliyor. Peki, kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kirada yıllık artış oranı Eylül 2015!

Kira süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Yapılacak bu zam, mal sahibinin istediği oranda değil, kanunda belirtilen oranlarda uygulanıyor. İşte kirada yıllık artış oranı Eylül 2015..

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Tapu döner sermaye iadesi!

Tapu döner sermaye bedeli, gayrimenkul devir işlemlerinde alıcı tarafından ödenmesi gereken masraflara arasında yer alıyor. Tapu döner sermaye ücreti, işletmeden işletmeye değişkenlik gösterebiliyor. Peki, tapu döner sermaye iadesi mümkün mü?

Kirada depozito iadesi yapılmıyor Haberi

Kirada depozito iadesi yapılmıyor

Kirada depozito iadesi!

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının ev sahibine depozito vermesi gerekiyor. Yasal olarak güvence bedeli denen depozito, kiralama süresince herhangi bir problem yaşanmazsa, kiracısına geri iade ediliyor.


Söz konusu depozito bedeli, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre 3 aylık kira bedelini aşamıyor.


Ancak sözleşmede belirtilen demirbaşlara zarar verilmesi ya da kira borcunun olması halinde, ev sahibi depozito iadesi yapmıyor. Bu zararları söz konusu depozito ücretinden düşüyor. Böyle bir zararın olmaması halinde yine de ev sahibi depozitoyu geri ödemiyorsa, kiracı hakkını mahkemeye başvurarak arayabiliyor.


Ev sahibi depozitoyu iade etmezse ne olur?

MADDE 342- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya...