28 / 04 / 2024

kirada depozito

kirada depozito

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar taşınmaz mala taşınırken belli bir miktarda mal sahibine depozito vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kiracının mal sahibine vermesi gereken kiracı depozitosu ne kadar?

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha uzatılacak mı? Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 sınırının bir yıl daha uzatılması ve kısa süreli gayrimenkul kiralama konularına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kirada yüzde 25 sınırına ilişkin, “Daha yeni uzatıldı. Fahiş kiraları önlemenin yolu konut arzını artırmak” dedi.

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar depozito ödemelerinde bu 4 konuya dikkat!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan enflasyon sorununun kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında enflasyon döneminde depozito sorununa da değindi. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

İstanbul'da tek gelirle kirada yaşamak hayal değil, imkansız oldu!

İstanbul'da kiralık ev fiyatlarındaki yüzde 140'luk artış vatandaşların belini büktü. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin verilerine göre, İstanbul'da tek gelirle kirada oturmak imkansız hale geldi. Konut krizine çözüm için acil adımlar atılması gerekiyor.

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Depozito ödenecek! Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Otomobil sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi açıklandı. Araba sahipleri depozito ödeyecek. İşte detaylar...

kirada depozito Haberi

kirada depozito

Kiracı depozitosu ne kadar?

Kira depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibine verilen güvence olarak tanımlanıyor. Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar taşınmaz mala taşınırken belli bir miktarda mal sahinine depozito vermek ile yükümlü oluyor.

Verilen bu depozito, kiralama ilişkisinin sonunda herhangi bir zarar ve eksik bir kira olmaması durumunda kiracıya geri ödeniyor.

Kiracı depozitosu 2017 ne kadar?

Kanun gereğince, kiracı depozitosu üç aylık kira bedelinden yüksek olamıyor. Örneğin, kira bedelinin 1.000 TL olduğunu farz edelim. Bu durumda, mal sahibi en fazla 3.000 TL depozito isteyebilecek.

Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.

Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına...