02 / 05 / 2024

kirada oturan ev sahibi kira vergisi

kirada oturan ev sahibi kira vergisi

Gelir vergisi kapsamında kirada oturan ev sahini kira vergisini ödeyecek mi? Kira alıp hiç vergi ödememenin yöntemi nedir? İşte kira alıp verenlerin beyanı bu haberde...

Kirada oturan kira gelir vergisi öder mi?

Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi mükellefinin de kiracı olduğunu farz edelim. Kirada oturan kira gelir vergisi öder mi?

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

Milyonlarca emekli en düşük maaş olarak 10 bin TL alacak. Meclis'te bu maaşların kiraya bile yetmeyeceğine işaret eden milletvekilleri tek tek önerilerini paylaştı. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Evi su basarsa kiracı mı yoksa ev sahibi mi masrafı öder?

Kirada bulunan evi su basması durumunda ortaya çıkacak olan masrafın kim tarafından ödenmesi gerektiği taraflar arasında merak edilmektedir. Ev sahibinden bu masraflar istenebilir mi? İşte haberin ayrıntıları...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha uzatılacak mı? Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 sınırının bir yıl daha uzatılması ve kısa süreli gayrimenkul kiralama konularına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kirada yüzde 25 sınırına ilişkin, “Daha yeni uzatıldı. Fahiş kiraları önlemenin yolu konut arzını artırmak” dedi.

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Kirada oturan vatandaşların oranı her geçen gün artarken insanların bütçelerinden en büyük payı barınmaya ayırdıklarını vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutun, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Fahiş kira fiyatlarına karşı önlem almak için Ticaret Bakanlığı harekete geçince konut sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını yükseltmek amacıyla akıllara durgunluk verecek yöntemlere başvuran ev sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu.

İstanbul'da tek gelirle kirada yaşamak hayal değil, imkansız oldu!

İstanbul'da kiralık ev fiyatlarındaki yüzde 140'luk artış vatandaşların belini büktü. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin verilerine göre, İstanbul'da tek gelirle kirada oturmak imkansız hale geldi. Konut krizine çözüm için acil adımlar atılması gerekiyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı için 3 farklı alternatif! Bakan peş peşe açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Temmuz'da sona erecek kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılacağını duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konu ile ilgili 3 farklı alternatif hazırlığında olduklarını belirtti. İşte ev sahipleri ve kiracıların merak ettiği detaylar...

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

kirada oturan ev sahibi kira vergisi Haberi

kirada oturan ev sahibi kira vergisi

Kira alıp verenlerin beyanı!

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen gelirler için bu ay verginin ilk taksiti ödeniyor. Öncelikle beyan verilmesi gereken gelir vergisinde kim nasıl beyanname verecek? Kirada oturan ev sahibi kira vergisi ödeyecek mi?


Kira beyannamesi verilirken seçilecek yöntem, kimin ne kadar vergi ödeyeceğini gösteriyor. Götürü gider yönteminin seçilmesi halinde hiç masrafı olmayan biri, yüzde 25'lik bir indirim yapabiliyor. Ancak bu uygulamayı iki sene boyunca bırakamıyor.


Örneğin, bu sene hiç masraf yapmadınız ve götürü gider yöntemini seçerek beyan verdiniz. Önümüzdeki sene gerçek gider yöntemini seçerek beyanname veremeyeceksiniz.


Gerçek gider yönteminde de, Gelir Vergisi Kanununda belirlenen bazı giderler, vergi ödemesinden düşülüyor. Söz konusu giderler arasın da kira alıp kira verenlerin; kira masrafı da yer alıyor. Buna göre, "Kira alıyorum ama kirada oturuyorum,...