05 / 05 / 2024

kirada Üçüncü kişilere ait olan eşya

kirada Üçüncü kişilere ait olan eşya

Kiraya veren, kira bedelinin güvencesi olmak üzere, kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkına sahiptir. Peki, kiraya verenin hapis hakkı nasıl kullanılır?

Kirada hapis hakkı nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve mal sahibinin haklarını düzenleyen Türk Borçlar Kanunu gereğince kiraya verenin hapis hakkı bulunuyor. Peki, kirada hapis hakkı nedir? Kirada hapis hakkı nasıl kullanılır?

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

Hiç sigortası olmayanlar da emekli olabilecek! Yaş şartı ve prim desteği sağlanacak! İşte erken emekliliğin formülü

Emeklilik konuları ve gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak ara zamlar ve üçüncü ikramiye gibi konular önem arz ederken, hiç sigortası olmayan kişilere emeklilik hakkı gündemde olacak. Peki erken emekliliğin formülü ne? İşte detaylar...

O kişilere tamı tamına 4 asgari ücret ödeniyor! 10 gün içinde e-Devlet'ten hemen başvuru yapın! 

SGK ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı. Bu düzenleme, evlerinde ev hizmetlisi çalıştıran kişilerin, çalıştırdıkları süreye göre prim ödeyerek ev hizmetlilerinin sosyal güvencesini sağlayabilmesine fırsat sağlıyor.

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek... Hemen buraya bakın... İşte bütün ayrıntılar...

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan inanılmaz flaş açıklama! Bu kişilere hiç para verilmeyecek!

Birçok kişi Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan desteklerden nasıl yararlanabileceklerini merak ediyor. Ancak, bazı meslekler ve durumlar, bu sosyal yardımların kapsamı dışında kalabiliyor.

Aile Bakanlığı'ndan bu kişilere müjde! 1.140,23 TL'ye kadar destek ödemesi yapılacak!

Aile Bakanlığı, sosyal yardım programlarından yararlanan ailelere müjdeli bir haber verdi. 3294 sayılı Kanun kapsamında, İŞKUR tarafından işe yönlendirilen ve 18-55 yaş aralığında olan kişilere destek ödemesi yapılacak.

Aile Bakanlığı son dakika müjdesi! Kimliği ile giden bu kişilere 1.200 TL para verecek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,şartları sağlayan hak sahibi kişilere her iki ayda bir 1.200 TL nakdi ödeme yapıyor. Hemen buraya bakın... 

Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!

Aile Bakanlığı, Türkiye'deki sosyal yardım programları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla, İŞKUR'un işe yönlendirme hizmetleriyle iş bulan kişilere aylık 850 TL nakdi yardım yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Bu kişilere şimdi hiç para verilmeyecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması... Bu kişilere şimdi hiç para verilmeyecek... Peki, kimler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ödemelerinden yararlanamıyor? Acilen hemen şimdi bakın! 

Bu kişilere artık ödeme yok! Bakanlık kesin talimat verdi!

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri hakkında beklenmedik bir duyuru yapıldı. Aile Bakanlığı, yaptığı açıklama ile bazı kişilerin ödeme alamayacağını vurguladı. Bu haber, Aile Bakanlığı tarafından destek ödeme alan kişileri yakından ilgilendiriyor. Konuyla ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan inanılmaz açıklama! Bu kişilere para verilmeyecek!

Türkiye'deki birçok kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan desteklerden nasıl faydalanabileceklerini öğrenmek istiyor. Ancak, bazı meslekler ve durumlar, bu sosyal yardımların kapsamı dışında kalıyor.

kirada Üçüncü kişilere ait olan eşya Haberi

kirada Üçüncü kişilere ait olan eşya

Kiraya verenin hapis hakkı nasıl kullanılır?

Kira sözleşmesi ile ilgili esasların düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Taşınmaz kiralarında kiraya veren, işlemiş bir yıllık ve işlemekte olan altı aylık kira bedelinin güvencesi olmak üzere, kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkına sahiptir. Peki, kiraya verenin hapis hakkı nasıl kullanılır?


Kiraya verenin hapis hakkı, alt kiracının asıl kiracıya olan kira borcunu aşmamak üzere, alt kiracının kiralanana getirdiği aynı nitelikteki taşınırları da kapsar.


Hapis hakkı, kiracının haczedilemeyen malları üzerinde kullanılamaz.


Üçüncü kişilere ait olan eşya

Üçüncü kişilerin, kiraya verenin kiracıya ait olmadığını bildiği veya bilmesi gerektiği eşya ile...