04 / 05 / 2024

kirada vergi muafityeti var mı

kirada vergi muafityeti var mı

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kirada vergi muafiyeti var mı?

Kirada iş yeri olanlar dikkat! Vergi iadesi değişiyor!

2020 yılı için kira geliri elde edenlerin beyanname verme süreleri bu ayın sonuna kadar sürüyor. Kira geliri elde edenler isterlerse götürü gider yöntemini, isterlerse gerçek gider yöntemini seçerek beyanname verecek. 2021 yılında vergi iadelerinde değişikler yaşanacak. İşte yeni iade tutarları...

Kirada oturan vatandaştan evi olmadığını ispatlaması istendi!

Faruk Mangırcı'ya kiradan doğan gelir vergisini ödemediği için e-haciz uygulayarak hesabına bloke koydurdu. Evinin olmadığını ve 25 senedir de kirada olduğunu söyleyen Mangırcı, bu yanlışlığın düzeltilmesini talep etti. Vergi dairesi Mangırcı'dan evinin olmadığını kanıtlamasını istedi. 

1.5 milyon gayrimenkul sahibi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olan 1.5 milyon kişi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. 2016 kira gelirleri için istisna tutarını 3800 lira olarak belirleyen Maliye Bakanlığı, işyeri kira geliri 30 bin lirayı aşmayanların da kira gelir beyanı vermeyeceğini belirtti.

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Kirada damga vergisini kim öder?

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi, damga vergisi oluyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için de bu vergi ödeniyor. Peki, kirada damga vergisini kim öder?

Kirada damga vergisi nedir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi oluyor. Peki, kirada damga vergisi nedir? Damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kirada vergi muafiyeti var mı?

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kirada vergi muafiyeti var mı?

Kendi evi olup da kirada oturanlar vergi ödeyecek mi?

Kirada oturanlar evin kirasını indirebilir, daha az vergi ödeyebilir veya hiç vergi ödemeyebilir. Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, kira gelirinin safi tutarının tespitinde iki yöntem seçilebiliyor.

Kendi evi varken kirada oturan vergi ödeyecek mi?

Bazen çeşitli nedenlerle kendi eviniz varken başka bir evde kirada oturmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda beyanname ve vergi durumunuz ne olacak? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Kirada oturuyorum kira gelirim var vergi ödeyecek miyim?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin öncelikle vergi dairesine beyanname vermeleri vermeleri ve vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, "Kirada oturuyorum kira gelirim var vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradı olan kira gelir vergisinde hem evi olup hem kendisi kirada oturanların vergi mükellefi olup olmadıkları merak konusu oluyor. Peki, kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Evini kiraya veren emekli kendisi kirada oturuyorsa, emlak vergisi öder mi?

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde okuyucularından gelen vergi ve emlak ile ilgili soruları yanıtladı. Evini kiraya veren emekli kendisi kirada oturuyorsa, emlak vergisi öder mi?

TOKİ Gaziantep Vergi Dairesi Hizmet Binası ihalesi yarın!

TOKİ, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası'nın ihalesi yarın 14.00'te yapılıyor...

kirada vergi muafityeti var mı Haberi

kirada vergi muafityeti var mı

Kirada vergi muafiyeti var mı?

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar yapılıyor. Verginin 1. taksiti Mart ayında, 2. taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,


- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar beyanname vermek zorunda oluyor.


Kirada vergi muafiyeti bu sınırı aşmayan kimseler için söz konusu oluyor. İstisnadan daha düşük gelir elde eden kimseler, vergiyi beyan etmiyor.


Gelir Vergisi;

-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ...