19 / 05 / 2024

kirada yan giderler

kirada yan giderler

Kiracılık kanunu gereğince kiraya veren, kiralananın kullanımıyla ilgili olmak üzere, kendisi veya üçüncü kişi tarafından yapılan yan giderlere katlanmakla yükümlüdür. Peki, kirada yan giderler nelerdir?

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Kirada oturan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kirada oturan pek çok kişinin aklını kurcalayan sorular elbette ki vardır. Ancak bu durumun tersi olursa ne olur? Yani “Kirada oturan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

Kirada oturan ve evi kirada olan kişiler beyanname verecek mi?

Kirada oturan ve evi kirada olan kişiler, kira geliri beyannamesi süresinin dolmasına kısa süre kendilerinin de beyanname verip vermeyecekleri konusunda araştırma yapıyor. Peki Gelir Vergisi Kanunu’na göre kirada oturan ve evi kirada olan kişiler beyanname verecek mi? İşte yanıtı…

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

Evini kiraya verip kirada oturan emlak vergisinden muaf mı?

Evini kiraya verip kirada oturan emlak vergisinden muaf mı sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından merak ediliyor. İşte o sorunun yanıtı...

Kirada eşin hakları nelerdir?

Kira ilişkisi içinde eşin hakları da var. Ancak bu konu çok fazla bilinmiyor. Peki kirada eşin hakları nelerdir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Duygu Su Gülpınar’dan Ali Ağaoğlu eleştirilerine yanıt!

Geçtiğimiz yazdan beri Ali Ağaoğlu ile aşk yaşayan Duygu Su Gülpınar’dan aşk eleştirilerine yanıt geldi... ‘Ben Ali Bey’i sizin gibi şaşaalı görmüyorum’ diyen 23 yaşındaki balerin, ekledi: ‘Beni eleştirenler, Ali çağırsa koşa koşa giderler!

Motellerde ortak giderler için ödemeler nasıl yapılır?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Motellerde ortak giderler için ödemeler nasıl yapılır" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kirada yan giderler nelerdir?

Kiracılık kanunu gereğince kiraya veren, kiralananın kullanımıyla ilgili olmak üzere, kendisi veya üçüncü kişi tarafından yapılan yan giderlere katlanmakla yükümlüdür. Peki, kirada yan giderler nelerdir?

Kira gelir vergisinden düşülecek giderler!

Kira gelir vergisi, konut/işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu taşınmazları için ödemekle yükümlü oldukları vergi çeşidi olarak tanımlanıyor. Peki, kira gelir vergisinden düşülecek giderler neler?

Gayrimenkul sermaye iradından indirilecek giderler!

Gayrimenkul sermaye iradı ödeyecek olan mükellefler, gerçek ve götürü gider yöntemlerinden birini seçerek vergide indirim yapabiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradından indirilecek giderler nelerdir? İşte yanıtı..

Kirada oturuyorum kira gelirim var vergi ödeyecek miyim?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin öncelikle vergi dairesine beyanname vermeleri vermeleri ve vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, "Kirada oturuyorum kira gelirim var vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira beyannamesinde faiz indirimi nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi beyanı sırasında gerçek gider yöntemi seçilerek bazı indirimler yapılabiliyor. Peki, hangi giderler indirim olarak düşülebilir? Kira beyannamesinde faiz indirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

kirada yan giderler Haberi

kirada yan giderler

Kirada yan giderler nelerdir?

Kiraya verenin borçları arasında taşınmazı sözleşmede belirtilen tarihte teslim etmek yer alıyor. Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlü oluyor.


Kanunen bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamıyor.


Kiralananla ilgili zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülüklere, aksi kararlaştırılmamış veya kanunda öngörülmemiş ise, kiraya veren katlanır.


Kiraya veren, kiralananın kullanımıyla ilgili olmak üzere, kendisi veya üçüncü kişi tarafından yapılan yan giderlere katlanmakla yükümlüdür. Peki, kirada yan giderler nelerdir?


Ev sahipleri tarafından bina için ödenen ödeneklerin tamamına bina yan giderleri deniyor. Bu ödeneklerin sürekli olanlarını ev sahibi  kiracılarından geri alma hakkına...