29 / 04 / 2024

kiradaki evi satmak

kiradaki evi satmak

Taşınmaz mal sahipleri, evini veya işyerini kira bedeli karşılığında bir başkasının kullanımına bırakabiliyor. Kiralamalarda, taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Peki, evizi kiraya verdiyseniz ve "Kiradaki evimi satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıt

Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Kiradayken kiracıların sıklıkla yaşadığı durumlar arasında evin satılması bulunuyor. Kiradayken evin satılması halinde kiracı ve yeni ev sahibi ne gibi haklara sahiptir? Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ev sahipleri isterse kiradaki evini satabiliyor. Bu süreçte kiracıların alıcılara evi göstermesi gerekiyor. Peki, kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 

Elsa Hosk tek katlı eve taşınıyor!

Bir süredir sosyal medya hesabından yaşadığı apartman dairesinden paylaşımlar yapan ünlü model Elsa Hosk'un amacının bu evi satmak olduğu ortaya çıkmıştı.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Türkiye’de konut kredilerinin vadeleri 20 yıla kadar uzadığı için bu süre içinde evi satmak isteyenler ne yapacaklarını tam olarak bilmiyor. Peki, üzerinde bankanın ipoteği bulunan ev, nasıl satılır? Bunun birkaç yöntemi var...

Ev alırken dikkat edilmesi gereken yasal işlemler!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok yasal işlem bulunuyor. Tapuda düşük gösterilen rayiç bedelleri evi satmak istediğinizde karşınıza en büyük sorun olarak çıkabilir.

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

Kiraladığı evi satmak isteyen kiracıya 7 yıl 6 ay hapis!

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalışan bir kişi ile arkadaşı 7 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı.

3 maddede kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. İşte 3 maddede kredi borcu olan evin satışı..

Ev sahibi evi satmak isterse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesini ancak haklı gerekçesi olması halinde feshedebiliyor. Peki, ev sahibi evi satmak isterse ne olur? Yeni malik kira sözleşmesini sonlandırabilir mi?

Kiracılı ev satılırsa ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi evi satmak istese bile kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, kiracılı ev satılırsa ne olur? Kira sözleşmesi yeni malik tarafından feshedilebilir mi?

TOKİ'den alınan evin gelir vergisi!

Toplu Konut İdaresi'nden bir ev satın aldığınızı ancak belli bir süre içerisinde bu evi satmak istediğinizi düşünelim. TOKİ'den alınan evin satılması halinde gelir vergisi ödenir mi? İktisap tarihi ne olur?

Eş muvafakatnamesi olmadan kredi alınır mı?

Muvafakatname; Kişinin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Peki, eş muvafakatnamesi olmadan kredi alınır mı?

kiradaki evi satmak Haberi

kiradaki evi satmak

Kiradaki evimi satabilir miyim?

Taşınmaz mal sahipleri, evini veya işyerini kira bedeli karşılığında bir başkasının kullanımına bırakabiliyor. Kiralamalarda, taraflar arasında sözleşme imzalanıyor.


Bu sözleşmede yapılan anlaşmaya istinaden birtakım maddelere yer veriliyor. Kira bedeline, artış oranına, kiranın ödeneceği tarihe ve diğer özel koşullara yer veriliyor. Peki, bu sözleşme evi satmaya engel olur mu? Siz de "Kiradaki evimi satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..


Kiraya verilen taşınmaz malın satışı gerçekleşebiliyor. Satış sürecinde kiracının yeni malik adaylarına evi gösterme zorunluluğu da bulunuyor.


Evi satın alan yeni malikin bu eve ihtiyacı olması halinde ise kiracıdan tahliye edilmesi istenebiliyor.


Kanunen kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir...