03 / 05 / 2024

kiradaki evin dask sigortası

kiradaki evin dask sigortası

DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlandırmak için yapılıyor. Peki kiradaki evin deprem sigortasını kim öder? DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

DASK hangi hasarları karşılar?

Deprem Sigortası. Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir deprem anında yaşanabilecek tsunami, yangın, evin yıkılma ya da hasar görmesi sonucu ortaya çıkabilecek maddi kayıp ve hasarlar için yapılan sigortadır. Peki, DASK nasıl yapılır, DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?

DASK olmadan artık devlet yardımı olmayacak!

Türkiye’de her evin otomatik olarak DASK’a dahil edilmesi projesinin Çanakkale ve Adıyaman depremlerinin ardından ortaya çıkan bir zorunluluktan kaynaklandığı ortaya çıktı. 

Her konuta DASK zorunluluğu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) olmadan artık devlet evi hasar gören veya yıkılanlara yardım edemiyor. Türkiye’de her evin otomatik olarak DASK’a dahil edilmesi planlanıyor.

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetindan faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, ev kiradaysa ne olur? Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, taşınmaz kiradaysa ne olur? Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında bu sözleşmesinin yapılması, gayrimenkul hakkında tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiradaki evin satışını yapabiliyor. Peki, kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur? Kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı?

Kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene boyunca elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir? Kiradaki evin vergisi nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi..

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Kiradayken evin satılması durumunda tarafların hakları!

Ev sahipleri, kiradaki evlerini satabiliyor. Kiradaki evi satın alan yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda tarafların hakları nelerdir? İşte yanıtı..

kiradaki evin dask sigortası Haberi

kiradaki evin dask sigortası

DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

DASK sigortası, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan ve her konuta yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta olarak ifade ediliyor.


DASK sigortasının yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor. Peki kiradaki evin deprem sigortasını kim öder? DASK kiracı mı ev sahibi mi öder? 


Kiracının DASK yaptırması ile ilgili esaslar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamaz. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabilir. 


Ancak her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak belirtilen kişiye ödenir.


Zorunlu deprem sigortası ne kadar 2014?

DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren şu...