03 / 05 / 2024

kiradaki evin el değiştirmesi

kiradaki evin el değiştirmesi

Kirada oturduğunuz evin satıldığını farz edelim. Bu durumda ne olacak? Yeni ev sahibi kontrat süresi bitmemesine rağmen kiracısını evden çıkarabilme hakkına sahip mi? İşte yanıtı...

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Hande Erçel Murat Dalkılıç'ın kirasına ortak oldu!

Güzel oyuncu Hande Erçel, 3 senedir beraber olduğu sevgilisi Murat Dalkılıç’ın maddi sıkıntı yaşamasıyla oturdukları evin kirasına ortak oldu...

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetindan faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, ev kiradaysa ne olur? Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, taşınmaz kiradaysa ne olur? Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında bu sözleşmesinin yapılması, gayrimenkul hakkında tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiradaki evin satışını yapabiliyor. Peki, kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur? Kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı?

Kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor. Peki, kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene boyunca elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir? Kiradaki evin vergisi nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi..

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Kiradayken evin satılması durumunda tarafların hakları!

Ev sahipleri, kiradaki evlerini satabiliyor. Kiradaki evi satın alan yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda tarafların hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiracı evi göstermek zorunda mı?

İmzalanan kira sözleşmesi, taşınmaz mal sahibinin tasarruf hakkını etkilemiyor. Taşınmaz mal sahibi, isterse kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki satış sürecinde kiracı evi göstermek zorunda mı?

Yeniden inşa nedeniyle tahliye ihtarnamesi!

Ev sahibi kiradaki evin yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise kiracının tahliyesini ihtar ile isteyebiliyor. İşte yeniden inşa nedeniyle tahliye ihtarnamesi...

kiradaki evin el değiştirmesi Haberi

kiradaki evin el değiştirmesi

Kiradaki evin satılması!

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir daire kiraladığınızı ancak ev sahibinin el değiştirdiğini düşünelim. Kiradaki evin satılması durumunda yeni ev sahibi ile kiracı arasında bazı bağlayıcı haklar meydana geliyor.


Kira hukukuna göre, kira kontratı sona ermeden evin satılması durumunda, ev sahibinin bu durumu önceden kiracısına bildirmesi gerekiyor. Bu bildirimin, evin boşaltılması istenen tarihten 6 ay öncesinde yapılması gerekli.


Aksi takdirde, eski ev sahibi kiracısından evin tahliyesini isteyemiyor. Konutun yeni sahibinin bu eve ihtiyacı olmaması ve şartlarda anlaşmaları halinde istenirse; kontrat devam edebiliyor.


Ancak daireyi satın alan yeni mal sahibinin de mesken ihtiyacını karşılayabilmesi için kiracıdan bu evi boşaltmasını talep edebiliyor. Yeni ev sahibinin de bu talebini ihtarname çekerek, kiracısına iletmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi ihtarnamenin 6 ay öncesinden gönderilmesi gerekiyor.


Kiracının...