02 / 05 / 2024

kiralama kontratı

kiralama kontratı

Konut, iş yeri ve bina gibi gayrimenkulün kiralamalarında kiraya veren ile kiracısı arasında, yapılan anlaşmaya dair bir sözleşme imzalanıyor. İşte söz konusu kiralama sözleşmesi örneği...

Kiralık daire kontratı!

Konut ve işyeri kiralama işlemlerinde kiralayan ile kiracı kimse arasında bir kontrat imzalanması gerekiyor. Söz konusu kiralık daire kontratı örneği haberimizde...

Kira kontratı geçerlilik şartları!

Kira kontratı imzalayan taraflar bazı haklara ve sorumluluklara da sahip oluyor. Bu haklar kiralama süresince devam ediyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? Kira kontratı geçerlilik şartları nelerdir?

Kira kontratı feshi şartları!

Kira kontratı, kiralama anlaşmasına istinaden yapılıyor. Kontrat ancak kanunda belirtilen koşulların doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir? Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir?

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya dair kira kontratı imzalanıyor. Peki, kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Kira kontratı için ne gerekir?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kiralama süresi boyunca kiracı ile mal sahibinin haklarını koruyor. Peki, kira kontratı için ne gerekir?

Kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi mülkün kiralama işlemi sırasında imzalanan kira akdi için vergi dairelerine ödenen vergi olarak tanımlanıyor. İşte, kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira kontratını her yıl yenilemek gerekir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında, taraflar arasında yapılan kiralama anlaşmasına dair kira sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, kira kontratını her yıl yenilemek gerekir mi? Kira kontratı nasıl yenilenir?

Kira kontratı resmi belge midir?

Kira kontratı; kiralama işlemine konu taşınmaz ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratı resmi belge midir?

Kira kontratında olması gerekenler!

Kira kontratı: kiralama işlemlerinde taraflar arasında imzalanan belgeye resmi bir nitelik taşıyan belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında olması gerekenler neler? İşte, kira kontratında olması gerekenler!

Kira kontratı nereden temin edilir?

Kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak taraflar arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan belgeye kira kontratı deniyor. Peki, kira kontratı nereden temin edilir?

Kira kontratı nasıl bozulur?

Kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan anlaşmanın resmi bir belge üzerinde de işlenmesi gerekiyor. Taraflar arasında imzalanan bu belgeye kira kontratı deniyor. Kira kontratı bazı özel durumlarda bozulabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl bozulur?

Kontrat nasıl hazırlanır?

Kiralama işleminde ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belgeye kira kontratı deniyor. Peki, kontrat nasıl hazırlanır?

Kira kontratı nereden alınır?

Kira kontratı; kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan bir sözleşmeye olarak ifade ediliyor. Peki, kira kontratı nereden alınır?

TF Varlık Kiralama kira sertifikası halka arz sonuçlarını yayınladı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre TF Varlık Kiralama kira sertifikası halka arz sonuçlarını yayınla dı...

kiralama kontratı Haberi

kiralama kontratı

Kiralama sözleşmesi!

Kiralama sözleşmeleri, kiralamaya konu olan gayrimenkuller için kiraya veren ve kiracısı tarafından yapılan anlaşmalara dair hazırlanarak imzalanıyor. Kiralama sözleşmelerinde kiralamaya ilişkin bilgilere ve hususi şartlar ile özel şartlara yer veriliyor.


Kiralama Sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar


Yukarıda belirtilen maddelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması halinde, kiralamaya ilişkin ortaya çıkması muhtemel olan problemlerin önüne geçilmiş oluyor. Sözleşme kapsamında ayrıca genel şartlara ve özel şartlara yer verilmesi gerekiyor.



Kiralama Sözleşmesi genel şartlar!
Kiralama Sözleşmesi özel şartlar!




Işıl Seren...