02 / 05 / 2024

Kiralardaki artış devam edecek mi

Kiralardaki artış devam edecek mi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan ev kiralarındaki artış devam edecek mi? İşte sektördeki son durum...

150 bin TL'nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

Merkez Bankası'nın yeni kararı kapsamında mevduat faizlerinde artış devam ediyor. Buna göre, Türk Lirası'na sahip olan vatandaşlar ve bankalarda parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için önemli bir gelişme kaydedildi. 

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Uzmanı uyardı! Eğer vatandaşlar bunu yapmazsa kiralar artmaya devam edecek!

Konut fiyatları ve kiralardaki artış hız kesmeden devam ederken, İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konu ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. İşte Rıdvan Akgün'ün o açıklaması...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Kiralardaki fahiş artışlarda Rusların da etkisi oldu! 

Son dönemde Türkiye'ye gelen Rusya vatandaşlarının da kiralardaki artışları tetikledikleri belirtildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

1937'de Kurtuluş'ta 32 liraya kiralık ev! 

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış devam ederken eski gazete kupüründe 32 liralık kiralık daire ilanı oldukça dikkat çekiyor... İstanbul Kurtuluş'ta 1937'de kiralar 32 liraymış...

Et fiyatlarına peş peşe zam! 15 günde 45 lira zam gelmişti, yeni zam yolda...

Kırmızı et fiyatlarında artış devam ediyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi son dönemde yükselen fiyatları değerlendirdi.

Kiralardaki artış devam edecek mi Haberi

Kiralardaki artış devam edecek mi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan ev kiralarındaki artış devam edecek mi? Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet İren bugünkü yazısındaki konut kiralarını kaleme aldı. İşte İren'in o yazısı...


Epey bir süre önce artık eskiliğinden bolca huylanmaya başladığım evimi değiştirmeye karar vermiştim. Ama nasıl olsa bir acelem yok, taşınma gibi maddi manevi insanı hırpalayan bir sürece gireceksem bari değsin, içime sinen bir şey olsun diye geniş geniş bakıyordum. Bu geniş bakmaların sonucunda istediğim sonuca ulaşamadığım gibi, kafamdaki makul kirayla reel kiralık ev fiyatları arasındaki uçurumun giderek açıldığına, bütçemi yukarı iteledikçe fiyatların da yukarı gittiğine, ben kovaladıkça onların kaçtığına şahit oldum. O yüzden son dönem gündemde kendine geniş yer bulan “İstanbul’da konut kiraları sapıttı” haberleri benim için pek yeni haber olmadı.

Önceleri...