05 / 07 / 2024

Kiralardaki artış devam edecek mi

Kiralardaki artış devam edecek mi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan ev kiralarındaki artış devam edecek mi? İşte sektördeki son durum...

Uzmanlar uyardı: Kiralardaki artışlar kent içi göçü artırabilir!

İki senedir süren yüzde 25 sınırından sonra kiralarda yeni zam oranı yüzde 65.07 şeklinde  oldu. Emlak piyasasının dengeye oturması için enflasyonun dizginlenmesi gerektiğini dile getiren sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak kaygılı.

Kiralardaki 2,5 kat artış tahliye davalarını artıracak!

Kiralar artık 12 aylık TÜFE ortalamasına göre artacak, kiracıları zor günler beklerken, hukukçular da kiralardaki 2,5 kat artış ile tahliye davaları artabileceğini belirtiyor. 

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira artışlarında son 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün resmen sona erdi. Peki kiralardaki artışın kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Depremzedelerin kira yardımı kesildi, tepkiler sürüyor: Kiralar fırladı, yardım artırılarak devam etmeli!

AFAD, kiracı depremzedelere gönderdiği telefon mesajıyla, kira yardımının Haziran itibarıyla bittiğini açıkladı. Ancak, bölgede kiraların fırladığı, kira yardımının devam etmesi ve artırılması gerektiği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış sınırının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konut kredisi faizleri uçtu! 3 milyon TL'lik kredinin geri ödemesi 11 milyonu aştı!

Konut kredisi faizlerinde artış devam ederken, 3 milyon TL'lik kredinin geri ödemesi 11 milyonu aştı. İşte banka banka konut kredisi faizleri Haziran 2024...

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

İnşaat maliyetlerindeki artış devam ederken, konut satışlarıyla birlikte fiyatlarda da düşüş gözleniyor. Finans yatırım uzmanı Songür Ulus, yıl sonunda maliyetlerin geleceği rakamı vererek, konut fiyatları yukarı çıkar ön görüsünde bulundu.

Borsa İstanbul’da son 6 ayda yüzde 80’nin üzerinde kazandıran hisseler!

Borsa İstanbul’da yükseliş sürüyor. Bazı hisselerde de endekse bağlı olarak artış devam ederken, eksiye geçen şirketler de az değil. İşte Borsa İstanbul’da son 6 ayda yüzde 80’in üzerinden kazandıran ve kaybettiren hisseler…

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim giderek daha da uç boyutlara taşınırken, pek çok kişi de yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları yatırımcıları ve konut almak isteyenleri şaşkına çevirirken ünlü turizmci, konut fiyatlarında nasıl balon oluştuğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımında üç yıllık kazanç tablosu! 650 bin liralık ev şimdi 6 milyon TL, kirası 30 bin TL oldu!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Üç yıl önce 650 bin liraya alınan evin değeri şu anda 6 milyon lira, kira getirisi 30 bin TL oldu. İşte konut yatırımının kazanç tablosu...

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarını etkiledi!

Konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

150 bin TL'nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

Merkez Bankası'nın yeni kararı kapsamında mevduat faizlerinde artış devam ediyor. Buna göre, Türk Lirası'na sahip olan vatandaşlar ve bankalarda parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için önemli bir gelişme kaydedildi. 

Kiralardaki artış devam edecek mi Haberi

Kiralardaki artış devam edecek mi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan ev kiralarındaki artış devam edecek mi? Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet İren bugünkü yazısındaki konut kiralarını kaleme aldı. İşte İren'in o yazısı...


Epey bir süre önce artık eskiliğinden bolca huylanmaya başladığım evimi değiştirmeye karar vermiştim. Ama nasıl olsa bir acelem yok, taşınma gibi maddi manevi insanı hırpalayan bir sürece gireceksem bari değsin, içime sinen bir şey olsun diye geniş geniş bakıyordum. Bu geniş bakmaların sonucunda istediğim sonuca ulaşamadığım gibi, kafamdaki makul kirayla reel kiralık ev fiyatları arasındaki uçurumun giderek açıldığına, bütçemi yukarı iteledikçe fiyatların da yukarı gittiğine, ben kovaladıkça onların kaçtığına şahit oldum. O yüzden son dönem gündemde kendine geniş yer bulan “İstanbul’da konut kiraları sapıttı” haberleri benim için pek yeni haber olmadı.

Önceleri...