30 / 04 / 2024

kiraların damga vergisi ne kadar

kiraların damga vergisi ne kadar

Kira damga vergisi oranı yıllık kira bedelinin binde 1.89'u olarak biliniyor. Buna göre, 2013 yılında düzenlenen her kira sözleşme nüshası için kiracı veya ev sahibinin yıllık kira bedelinin binde 1.89'unu damga vergisi olarak ödemesi gerekiyor...

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi komisyonda!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklife yönelik Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler başladı.

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65!

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

Sözleşmeler TL'ye dönüştüğünde damga vergisi olmayacak!

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenecek mi?

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar!

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş "Gayrimenkul danışmanlığı için Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar" dedi.

kiraların damga vergisi ne kadar Haberi

kiraların damga vergisi ne kadar


Kira damga vergisi oranı!


1 Ocak 2013 tarihinden itibaren güncellenen mevzuata göre kira sözleşmesi için alınan damga vergisi oranı binde 1.89 şeklinde belirlendi. Buna göre kira işlemleri sırasında imzalanan kira sözleşmesi damga vergisi için kiracı veya ev sahibi söz konusu damga vergisini ödüyor.


Eğer sözleşme iki nüsha şeklinde düzenlendiyse her nüsha için bu vergi ayrı ayrı ödeniyor. Ödenmeyen ya da eksik ödenen kira sözleşmesi damga vergileri için hem kiracıya hem de ev sahibine cezai işlem uygulanıyor.


Kira damga vergisi oranı, 2013 yılı içerisinde yapılan kira sözleşmeleri için yıllık kira bedelinin binde 1.89'u damga vergisi olarak ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise konutun kiralama süresinin 5 yılı geçmesi ile damga vergisi istenmiyor olmasıdır.


Kira damga vergisi oranı!


Yıllar  ...