20 / 05 / 2024

Kiralayan kime denir

Kiralayan kime denir

Kira hukukunda "Kiralayan ve kiracı" birbiri ile karıştırılan iki terim olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, kiralayan kimdir, kime kiralayan denir? Kiracı kime denir? İşte yanıtı...

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Kiracılar buna dikkat edin! Oturduğunuz ev elinizden gidebilir! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kiranın kime ödeneceğini kaleme aldı. Peki konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kira kime ödenir? İşte Tamer Heper'in açıklaması ve okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı kime denir? Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? İşte emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar...

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli binasını yıktıran kimselere birtakım finansal destek veriliyor. Bu destekler arasında yer alan kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Bilirkişi kime denir?

Hukuk mahkemelerinde, hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvuruluyor. Peki, bilirkişi kime denir? Bilirkişi kimdir?

İnternetten elektrik faturası ödenir mi?

Elektrik faturası, faturanın üzerinde belirtilen son ödeme tarihine kadar fatura ödeme noktalarına gidilerek ödenebiliyor. Peki, internetten elektrik faturası ödenir mi? İnternetten elektrik faturası nasıl ödenir?

Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki fatura ödeme günü geçerse ne olur? Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturaları, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası nereye ödenir? Elektrik faturası nasıl ödenir? İşte elektrik faturası ödeme yerleri..

İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?

488 sayılı Kanunun (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, sözleşme iki nüsha halinde düzenlenirse ne olur? İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?

Ekim ayında hangi vergiler ödenir?

Ekim ayında Ait Yangın Sigortası Vergisinin Beyanı ve Ödemesinin de yapılması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi takvimi gereğince Ekim ayında hangi vergiler ödenir?

Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınma satın alma aşamaları sırasında alıcının tapu ve tapu sahibi ile ilgili bazı hususları araştırması gerekiyor. Siz de bu noktada, "Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kiralayan kime denir Haberi

Kiralayan kime denir

Kiralayan kimdir?

Kira hukukunda kiralayan ile kiracı terim olarak şıkça karıştırılıyor. Peki kiralayan kimdir? Kiracı mıdır? Kiraya veren midir?


"Kiralayan" terimi kira hukukunda kiraya veren yani kiraya konu olan gayrimenkulün sahibi anlamında kullanılan terim olarak karşımıza çıkıyor.


Kiralayan kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanıyor:

Kiralayan - Kiraya veren; bir şeyi başkasına (kiracıya) kiraya veren; mucir. Türkçede, bazen kiralayan (kiraya veren) ile kiraya alan (kiracı) tabirleri birbirine karıştırılmakta ve "kiralayan" tabiri, bir yeri kiraya alan (kiracı) ile karıştırılmaktadır. Oysa, kiraya veren başka, kiraya alan başka hukuki kişiliklerdir.


Kiracı kimdir?

Kiralama işleminde, gayrimenkul sahibi olmayan; bir bedel karşılığı kiralık malı alan taraf "kiracı" olarak ifade ediliyor.




Işıl Seren...