04 / 05 / 2024

kiralayan

kiralayan

Günümüzde, ekonomimizin ve taşınmazların bulunduğu yerlerdeki rayiç bedellerinin sürekli bir değişkenlik içerisinde olması sebebiyle bazı durumlarda mülk sahipleri, bazı durumlarda ise kiracılar mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilmektedir.

Kiralayanın hakları nelerdir?

Kiracının ve kiralayanın hakları Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre kiralayanın hakları nelerdir? İşte borçlar kanunu kapsamında yer alan kiralayan hakları ve kiracı hakları...

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Fransız Le Monde gazetesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.

Hazineye ait arazileri kiralayan çiftçilerin ödemelerini erteledik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım üretimini desteklemek amacıyla hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerin nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği dile getirdi.

Yazlığını kiralayan ev sahibine 14 bin TL ceza!

Edirne Keşan'ın Erikli sahilindeki yazlık evini kiralayan ev sahibine, kiracıların kimliklerini bildirmediği gerekçesiyle ceza kesildi...

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrenciler dikkat!

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrencilerin barınma ihtiyacı başladı. Öğrencilerin sözleşmeleri dikkatlice okumaları gerekiyor.

Katil zanlısı Cemil Karanfil'e ev kiralayan emlakçıya ceza!

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in katil zanlısı damadı Cemil Karanfil önceki gün yakalandı. Alsancak'ta günlük olarak ev kiralayan Karanfil'in emlakçısına 10 bin 500 lira para cezası kesildi.

Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!

Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Günlük ev kiralayan emlakçılara ceza geliyor!

Günlük ev kiralayan emlakçılara büyük cezalar geliyor. Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara yardım ve yataklık etmekten ceza verilebilecek.

Karaköy'deki 20 yıllık Halkbank binası otel oluyor!

İstanbul Karaköy’deki Halkbank binasını 20 yıllığına kiralayan Taca İnşaat, binayı yenileyerek otel açmayı hedefliyor.

Kastamonu Taşköprü’ye 250 kişi kapasiteli fabrika!

Taşköprü Belediyesi’ne ait eski Zirai Donatım binalarını Taşköprü Belediyesi’nden kiralayan İstanbul merkezli Anka Giyim Tekstil Dış Ticaret Ltd. Şti. önümüzdeki günlerde 3 bin metrekarelik alanda tekstil fabrikasını hayata geçirecek.

Konut ve işyerini kiralayan, satan vergi cezasından kurtulacak mı?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında kira gelirlerinde vergi affını kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın vergi cezalarıyla ilgili yazısı...

Florya'ya marina geliyor!

2007 yılında yapılan ihale sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Florya’daki denize sıfırı konumdaki araziyi 30 yıllığına kiralayan 5 ortaklı İstanbul Akvaryum, 2011’de ilk olarak Akvaryum’un açılışını gerçekleştirdi.

Safiye Soyman, MS hastası oğlu için Bodrum'da ev tuttu!

Bodrum Gündoğan’da denize nazır bir ev kiralayan Soyman, yaz aylarını burada geçireceğini belirtti. Soyman bu evin oğlunun sağlığına iyi geleceğine inanıyor.

Mersin'de kiraladığı evi başkasına kiraladı!

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kiraladığı evleri kendisininmiş gibi başkasına kiralayan dolandırıcıyı yakaladı. Yakalanan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

kiralayan Haberi

kiralayan

Yabancı para cinsinden yapılan kiralamalarda; dövizde meydana gelebilecek ani yükseliş ve düşüşlerde çoğu zaman kira sözleşmelerinin tarafları beklemedikleri ekonomik zararlara uğramalarına sebep olmaktadır. Bu zararlara kiralayan açısından bakacak olursak; Dolar kurunun 2,20 USD/TL  olduğu tarihte yapılmış olan kira sözleşmesinde aylık 5.000 USD kira bedeli ödeyen kiracı, kurun 2,70 USD/TL ‘ ye yükselmesi durumunda aylık 2.500,00 TL’ lik bir ek maliyet ile karşılaşmaktadır. 


Kiracılar bu maliyete katlanmak zorunda değildir. Şöyle ki; kiracı ilk olarak mülk sahibi ile bu öngörülemeyen artış için kira sözleşmesindeki kira bedelinin revize edilmesi talebinde bulunabilir. Kiracının bu talebinin mülk sahibince kabul edilmemesi durumunda; kiracı öngörülmeyen ve makul olmayan kira bedelindeki meydana gelen fark için hakimin müdahalesi talebinde bulunabilir. Yani, kiracı, kira uyarlama davası açabilecektir.  Döviz kurunda meydana...