01 / 05 / 2024

kiralık öğrenci evi

kiralık öğrenci evi

2.5 milyon öğrencinin katıldığı üniversite tercih sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Pandemi nedeniyle üniversitelerin ne zaman açılacağı açıklanmasa da önümüzdeki günlerde binlerce öğrenci ev arayışına girecek.

Üniversiteliler ev sahibi oluyor!

Faizlerin yüzde 1’in altına düşmesi öğrenci velilerini harekete geçirdi. Öğrencinin 4 yıl boyunca ödeyeceği toplam kira tutarını hesaplayan aileler, kredi çekip ev alıyor.

Öğrenci evinde kiralayan değil satın alan kazanıyor!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin kiralık ev arayışı başladı. Bu dönemde emlak piyasasındaki fırsatlar dikkat çekiyor.

Evini kiraya verecekler dikkat!

LYS'nin açıklanmasıyla öğrencilerin kiralık ev bulma yarışı konut sektörünü hareketlendirdi. Evini kiraya verecek ev sahiplerinin ise dikkat etmesi gereken hususlar var.

Öğrenciler kiralık ev ilanlarını patlattı!

Öğrenciler kiralık ev ilanlarını patlattı. Okul sezonunun açılmasıyla ev sahiplerinin de yüzü güldü. İstanbul'da özellikle Beşiktaş, Avcılar ve Kadıköy gibi ilçelerde kiralık ev ilanları artış gösterdi.

Yıldırım Belediyesi'nden 29 yıllığına kiralık öğrenci yurdu!

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'daki öğrenci yurdunu 29 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 5 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kiralık konutta kriz derinleşiyor: Kiralıklar karaborsaya düştü, ev sahiplerinin oyunları arttı! 

Pandemi, savaş ve deprem sonrası yaşanan göç, Antalya’da emlak krizinin derinleşmesine neden oldu. Kiralık konutlar karaborsaya düşerken, şehre yerleşmek zorunda olan öğrenci, memur ve özel sektör çalışanları da zor duruma düştü. İşte ayrıntılar...

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Kiralık ev arayanların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur var. İstanbul’un bir semtinde son aylarda ‘sahte kiralık daire’ ilanlarıyla dolandırılan kişilerin olduğu ileri sürülüyor. Mağdur olanlardan bazılarının savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Gayrimenkul danışmanları önemli bir uyarı yaptı.

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Kiralık ev probleminin temelinde ne var? 

İstanbul'da kiralık ev sorunu gitgide büyüyor. Ev arayanlar hayalindeki evi bulsa da evleri kiralamakta zorluk çekiyor. Peki, kiralık ev sorununun temelinde ne yatıyor? İşte detaylar...

Elazığ'da kiralık dairelere talep arttı!

Elazığ depreminde evi zarar gören vatandaşların kiralık daire arayışı başladı. Peki bölgede kiralık daire fiyatları kaç TL? İşte Elazığ'da kiralık daire fiyatları...

Serdivan'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Öğrenci ve mültecilerin akınına uğrayan Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kiralık ev sorunu büyüyor. Bölgede kiralık ev fiyatları cep yakıyor.

Kiralık konutta öğrenci bütçesine uygun İstanbul ilçeleri!

Endeksa . com, üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte İstanbul’un tüm ilçelerindeki kiralık konut fiyatlarını son güncel verilerle paylaştı...

Kiralık daire aramalarında Şişli ve Beşiktaş öne çıktı!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından konut aramalarında öğrenci etkisi kendini hissettirdi. En çok üniversitenin bulunduğu İstanbul’da Temmuz ve Ağustos aylarında ağırlıklı olarak “uygun fiyatlı kiralık daire” araması yapıldı.

Kızılay Rize'de öğrenci evi yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Rize Eminettin Mahallesi'nde öğrenci evi yaptıracak. İhalesi 24 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek.

THY Rize'de öğrenci evi yaptırma ihalesi iptal edildi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Rize Eminettin Mahallesi'nde 400 metrekare alan üzerinde yaptırılacak öğrenci evi ihalesi iptal edildi. İptal kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

THY Rize'de öğrenci evi yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Rize Eminettin Mahallesi'nde 400 metrekare alan üzerinde öğrenci evi yaptıracak. ihale zarflarını en geç 16 Mart 2016 gününe kadar Türk Kızılayı Rize Şube Başkanlığı'na verilecek.

Univa Student Residence öğrenci evi projesi ön talep rekoru kırdı!

İnşaat sektöründe fark yaratan projelere imza atan Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Univa Student Residence öğrenci evi projesi ön talep rekoru kırdı

kiralık öğrenci evi Haberi

kiralık öğrenci evi

Türkiye'de ortalama 2.5 milyon öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Henüz pandemi nedeniyle üniversitelerin ne zaman açılacağı açıklanmasada, üniversiteye gitmeye hak kazanan öğrencilerde heyecanlı bir bekleyiş başladı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; öğrencilerin bir kısmı yurtlara yerleşecek, bir kısmı ise ailesinin yanında kalacak. Ancak farklı bir şehirde üniversite kazanan bir çok öğrenci ise ev kiralamak durumunda kalacak. Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler ve aileleri hem bütçelerine uygun hem de okullarına en yakın evi bulmak için yoğun bir arama sürecine girecek.

600 TL’DEN BAŞLIYOR

TSKB Gayrimenkul Değerleme de 26 ilde üniversite öğrencileri tarafından en çok seçilen 72 bölge için, 2+1 tipli, yaklaşık 100 metrekare standart tarzda dairelerde kiraları araştırdı. Araştırma sonuçlarına bakıldığında üniversitelilerin ev kirası olarak ayıracakları bütçe ortalama 100 metrekare bir daire...