08 / 05 / 2024

kiranın elden verilmesi

kiranın elden verilmesi

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Altını olanlar dikkat! Sakın elden çıkarmayın. Gram altın 10 gün sonra bu kadar olacak

Elinde altını olan vatandaşlar altın fiyatlarının yönünü merak ediyor. Analistlerden altın fiyatları hakkında yeni bir değerlendirme geldi.

Yüzde 300'lük zam dudak uçuklattı! Milyonlarca kiracıya büyük şok! Hemen bakın! 

Kiranın yeniden belirlenmesini isteyen mülk sahipleri, dava dilekçelerine istedikleri rakamı da ekliyor. Ev sahiplerinin zam talepleri dudak uçuklatıyor. Peki ev sahipleri kiralara ne kadar zam istiyor? İşte ayrıntılar...

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

Bakan Kurum açıkladı! Ankara ve İstanbul'da ucuz konut müjdesi! Taksit ödemeleri kiranın da altında olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu yıldan itibaren, Ankara ve İstanbul'da vatandaşların uygun şartlarda konut yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla Hazine arazilerini satışa çıkaracaklarını dile getirdi.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiranın banka aracılığı ile ödenmesi zorunluluğu bulunuyor. Ancak ev kirasında belli bir limitin altı elden de ödenebiliyor. Peki, kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arsasından enerji nakil hattı geçirilen vatandaşın bireysel başvurusu haklı bulundu!

Anayasa Mahkemesi (AYM), arsasından geçirilen enerji nakil hattı için ödenen tazminatın eksik verilmesi sebebiyle açtığı ek davası reddedilen vatandaşın mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi. 

Aile bütçesinde aslan payı konut ve kiranın! 

TÜİK İstatistiklerle Aile sonuçları yayınlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

kiranın elden verilmesi Haberi

kiranın elden verilmesi

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların anlaşmasına istinadan sözleşme imzalanıyor. Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.

Kanunen mal sahibi, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlü olurken, kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor.

Kiracı, aksine anlaşılmadığı sürece kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.

Mal sahibi 1 yıl içinde elde ettiği kira geliri için gayrimenkul sermaye iradı kapsamında vergi ödemekle mükellef oluyor. Ancak elde edilen gelir istisna sınırının altınsaysa beyan ve vergi ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Vergi her ne...