05 / 05 / 2024

kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum

kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Doğan Duru, ev kirasını ödemek için 2 gitarını sattı!

Ünlü müzik grubu Redd'in solisti Doğan Duru, Twitter hesabından ev kirasına ilişkin açıklamalar yaptı. Duru, oturduğu evin kirasını ödemek amacıyla iki gitarını sattığını belirtti.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kirasını ödeyemeyenler için kaymakamlıklardan para yardımı!

Kirasını ödeyemeyenler, ihtiyacı olanlar ve dar gelirli vatandaşlar için kaymakamlıklar kira yardımı veriyor. Peki kira yardımları nasıl alınır? Kaç lira kira yardımı yapılıyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

Kirasını almak için geldiği HDP Genel Merkezi'nde darbedildi!

HDP Hakkari İl Başkanlığının yer aldığı binanın ortağı, yaklaşık 3 yıldır alamadığı kirayı tahsil için geldiği HDP Genel Merkezi'nde 4 parti görevlisi tarafından darbedildi.

Kira ödemek için kaç gün çalışıyoruz?

Oturduğumuz evin aylık kirasını ödemek için çalışıyoruz ve maaşımızın büyük kısmını ev sahibine ödüyoruz. Peki siz ev kirasını ödemek için ayda kaç gün çalışıyorsunuz? İşte sonuçlar..

Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Martı GYO finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi'ni seçti!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, finansal raporlarının denetlenmesi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi.

Orhangazi'de okul dönüşümleri için yeni dosya hazırlanıyor!

Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, okul dönüşümleri için yeni bir çalışma başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir dönüşüm raporu hazırlığına başladı.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Bayer, Monsanto'yu satın almak için teklifte bulundu!

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum Haberi

kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kararı resmen duyuran Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, yeni alınan kararla belirlenen sürenin 30 Haziran 2021 tarihinden 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatıldığını belirtti. Walensky yine yaptığı açıklamada bu moratoryumun "son uzatma kararı olmasının hedeflendiğini" belirtti.

Ülkedeki Konut ve Kentsel Gelişim Departmanına göre, Mart 2021 sonu itibarıyla 6,4 milyon Amerikalının kira bedellerini gecikmeli şekilde ödeyebildiği, kira ödemesi gerçekleştiremeyen yaklaşık olarak 1 milyon kişinin de 2 ay içerisinde konutlarından çıkarılmayı bekledikleri bildirildi.

ABD'de merakla beklenen kira yardımı için ayrılan toplam 47 milyar doların dağıtımı konusunda eyalet ve yerel yönetimler için yeni hazine kılavuzu açıklanırken Başsavcı Yardımcısı Vanita Gupta...