19 / 05 / 2024

Kiraya verdiği evi çöplüğe mi dönüştü

Kiraya verdiği evi çöplüğe mi dönüştü

Londra'daki evini Airbnb üzerinden kiraya veren bir kişi evde toplam 500 kişilik bir parti verilmesi sonucu şirkete dava açtı.

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibinin ve o evi kiralayan kişilerin belli hakları vardır. Kiracılar, kendi haklarının yanında ev sahiplerinin haklarını da bilmek isterler. İşte bu hususta sorulan sorular ve onların yanıtları!

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların kanunen belirlenmiş bazı hakları bulunmaktadır. Peki “Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?” İşte detaylar!

Çağla Şıkel kesenin ağzını açtı! Özel havuzlu ve taş eve verdiği kira dudak uçuklattı

Podyumların ve ekranların aranan ismi Çağla Şıkel, Alaçatı’da özel havuzlu taş evi sezonluk kiraladı. Yaz tatilini geçireceği eve yüzbinlerce lira ödeyen Çağla Şıkel’in verdiği rakam adeta dudak uçuklattı.

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! Son gün 31 Mart!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraya verdiği evden 7 bin Türk Lirası, iş yerinden ise 53 bin Türk Lirası'ndan fazla kazanç elde eden mükelleflerin beyanname vermeleri için son gün 31 Mart.

Ata GYO Çanakkale'deki gayrimenkulünü Burger King'e kiraya verdi!

Ata GYO Çanakkale Merkez Kemalpaşa Mahallesi 17 5 ada 3 parselde bulunan taşınmazın Burger King olarak işletilmesi amacıyla TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ne kiraya verdi. 

Koray GYO, Yapı Kredi Plaza'daki bağımsız bölümü 47 bin 500 TL'ye kiraya verdi!

Koray GYO şirket merkezi olarak kullandığı, İstanbul Beşiktaş'taki Yapı Kredi Plaza Sitesi'nin B Blok 26 no'lu bağımsız bölümünü 47 bin 500 TL'ye kiraya verdi. 

Avrasya GYO Metrocity'deki dairesini aylık 25 bin TL'ye kiraya verdi!

Avrasya GYO Metrocity C blok 5.katta konumlu 316 bağımsız bölüm numaralı daireyi aylık 25.000 TL+ KDV bedelle kiraya verdi.

Avrasya GYO Ankara Yenimahalle'deki gayrimenkulünü kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan kargir apartmanı kiraya verdi.

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve verdiği zararla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Kate Winslet Chelsea’deki evini satışa çıkardı!

Hollywood yıldızı Kate Winslet daha önce kiraya verdiği Chelsea’deki penthouse’unu satıyor. Winslet evi için 5.69 milyon dolar istiyor. 

Emina Jahovic evini Türk Konsolosluğuna kiraya verdi!

Şarkıcı Mustafa Sandal'dan geçtiğimiz yıllarda boşanan Emina Jahovic, Sırbistan Yeni Pazar’da yer alan aile yadigarı evini Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk binasına kiraya verdi.

Reysaş GYO Sakarya'daki deposunu 150 bin TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO'nun Sakarya'da 34 bin 199,71 metrekare arsa üzerinde bulunan 600 metrekare depolama alanı "TKG Adapazarı Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş."e 11 aylığına 150 bin TL'ye kiraya verdi. 

Kiraya verdiği evi çöplüğe mi dönüştü Haberi

Kiraya verdiği evi çöplüğe mi dönüştü

İnternet üzerinden ev kiralama sistemi Airbnb'den İngiltere Londra'daki 5 katlı lüks evini kiraya veren 67 yaşındaki ev sahibi Michael Harold, hiç beklemediği bir manzarayla karşılaştı. Posta'da yer alan habere göre evinde kiracılar tarafından 500 kişilik bir parti verildiğini, etkinlik sonrası evinin adeta 'çöp eve' dönüştüğünü anlayan adam, şirkete dava açtı. Gayrimenkul komisyoncusu Harold, zararını karşılamak için mahkemeden 723 bin sterlin (5 milyon 662 bin TL) tazminat talep etti.

Söz konusu evin Airbnb profilinde konutun '4 kişilik bir aile' için uygun olduğunu bildiren Harold, lüks malikanesinin tadilatını toplam 2 buçuk ayda tamamladı. Şimdi ise geceliği 5 bin 500 sterlinden kiraya vermeyi sürdürüyor. Ne yazıki ki bu, Airbnb dairelerinde yaşanan buna benzer ilk 'parti vakası' değil. Daha önce yine Londra'nın Chelsea...