03 / 05 / 2024

Kiraya verenin sözleşmeyi feshi

Kiraya verenin sözleşmeyi feshi

Kiraya konu olan bir gayrimenkulün tahliyesini, mal sahibi hangi durumda isteyebiliyor? İşte kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu dahilinde yer alan kiraya verenin tahliye hakkı ile ilgili hükümler...

Kiraya verenin sözleşmeyi feshi!

Kiraya verenin sözleşmeyi feshi, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, bazı durumların meydana gelmesi ile söz konusu oluyor. İşte kiraya verenden kaynaklanan sebepler...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

Memur-Sen açıkladı: Toplu sözleşme masasında ÖTV ayrıntısı! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ÖTV zamlarına ilişkin konuştu. Fiyat artışlarının sabit gelirlilerin ve emeklilerin alım gücü daha da düşüreceğine dikkat çeken Ali Yalçın, işverenin toplu sözleşme masasında bunu dikkate alması gerektiğinin altını çizdi. 

ASELSAN 9,5 milyon dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

ASELSAN’dan yeni bir başarı örneği. ASELSAN, 9,5 milyon dolarlık sözleşme yaptı. İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

EYT’liler ve kadro bekleyen sözleşmeliler dikkat! Peş peşe çok önemli açıklama geldi!

Yaklaşık 2.6 milyon EYT’li ile kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli kamu personelini çok yakından ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu iki konu hakkında peş peşe çok önemli detaylar verdi!..

10 yıllık kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiracılar, kiraya verilen mülkte uzun yıllar oturabilir. Oturdukları her yıl içinde bir sözleşme imzalarlar. Peki ev sahibi, kiracısını tahliye etmek isterse hangi yollara başvurur? İşte detaylar!

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi diğer bir ifade ile kira kontratı kiraya verenle kiralayacak kişi arasında gerçekleştirilen ve her iki tarafa da belli sorumluluklar ve haklar tanıyan bir sözleşme olarak biliniyor. İşte Kira sözleşmesi örneği 2022!

Peker GYO İngiltere'deki arsa alım sözleşmesini feshetti!

Peker GYO, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 metrekare arsanın imar şartıyla 4.3 Milyon GBP'a satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi feshetti. 

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kiraya verenin sözleşmeyi feshi Haberi

Kiraya verenin sözleşmeyi feshi

Kiraya verenin tahliye hakkı!

Kiracı, mal sahibinin bazı haklarının söz konusu olması halinde, konuttan tahliye edilebiliyor. Borçlar Kanununa göre, mal sahibinin gereksini; gayrimenkulün yeniden inşasının gerekliliği gibi sebepler kiraya verenin tahliye hakkı kapsamında yer alıyor.


Bir de, söz konusu "kiraya verenin tahliye hakkı" na yeni malikin gereksinim duyması da dahil. Buna göre, kiraya konu olan konutun el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin bu konuta ihtiyacı olması halinde, kiracı tahliye ediliyor.


Türk Borçlar Kanunundaki hükümler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:


Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi...