03 / 01 / 2025

Kiraya verenin tahliye hakkı

Kiraya verenin tahliye hakkı

Mal sahibi ile müteahhit arasında yapılan sözleşme ile mal sahibi müteahhite kat karşılığı arsasını devrederek inşaat bitiminde müteahhitten arsa payına düşen bağımsız bölümü almasını garanti ediyor...

Kiracının tahliye sebepleri!

Kira tahliyeleri, kiraya verenden ve kiracıdan olmak üzere iki farklı nedenlerle söz konusu oluyor. Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının tahliye sebepleri arasında, kira borcunun ödenmemesi bulunuyor...

Kiraya verenin tahliye hakkı!

Kiraya konu olan bir gayrimenkulün tahliyesini, mal sahibi hangi durumda isteyebiliyor? İşte kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu dahilinde yer alan kiraya verenin tahliye hakkı ile ilgili hükümler...

Yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi?

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılmakta. Peki yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi? 

Tahliye taahhüdü meselesinde kritik ayrıntı! Mutlaka kiraya veren tarafından açılmalı!

Avukat Tarık Çakmak, sosyal medya hesabından, tahliye taahhüdü sebepli tahliye davasının mutlaka kiraya veren tarafından açılması gerektiğini söyledi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı tahliyesinde kimsenin bilmediği ayrıntı ortaya çıktı! Bu durum geçersiz sayılıyor!

Kiraya verenin kiracıyı tahliye edebilmesi için haklı sebeplere sahip olması gerekir. Bu durumda kiraya verenin dayanak olarak gösterebileceği bazı haklı nedenler arasındaki bu yarıntı bir çok ev sahibi tarafından bilinmiyor.

İşyeri kira sözleşmesi devir edilebilir mi? Kiracı kira bedelinin yüzde kaçını öder?

Kira sözleşmesinin konusunun işyeri olması halinde, kira ilişkisinin devri de konut kiralarında da olduğu gibi, ancak kiraya verenin yazılı izni gerekiyor. 

Kiralananın geç tahliyesi sebebiyle tazminat! Kiracılar dikkat! Bu parayı ödemek zorundasınız..:

Kiracının kiralanan taşınmazı taahhüt ettiği tarihte tahliye etmemesi sebebiyle kiraya verenin uğrayacağı kira kaybının tazmini amacıyla tazminat davası açılabiliyor. Peki kiralananın geç tahliyesi konusunda kiracılar ne kadar tazminat öder? İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi? 

Kiraya veren sıfatındaki kişinin evini başka bir kişiye kiralamasının ardından çeşitli sebepler dahilinde kiracısını evden çıkarmak için tahliye davaları açıyor. Peki tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi?  

Yargıtaydan emsal karar! Aidat borcunu ödemeyen ev sahibi tahliye davası açamaz!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu söyledi.

Kiralıkta son nokta: 1,5 yıldır satamadığı evini peşin karşılığı 1 yıllığına kiraya verdi! Tahliye taahhütü aldı

Kiralara 2 yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması konut ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirerek, konut krizini büyüttü. Ev sahipleri kiracılarda aradıkları şartları artırdı. Analist Kadir Koçak, 1,5 yıldır satamadığı evini 1 yıllık peşin karşılığında kiraya verdiğini duyurdu.

Kiracı mağduru doktor ev sahiplerine sordu: Bu şartlarda evinizi kiraya verir misiniz gerçekten?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında hem zam hem tahliye konularında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemeleri doldururken, evi olanlar kiraya vermenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. İşte o sorunun yanıtı...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhüdünde tarih boş bırakılırsa ne olur?

Kiracının kiraya verene karşı belirli bir tarihte kiralananın boşaltmayı taahhüt eden Tahliye taahhüdüyle ilgili Avukat  Hüseyin Eker'den açıklama geldi.

Sektörden katlamalı vergi değerlendirmesi: Konut açığı artar, fiyatlar fırlar!

Konut sahibi olmanın vergisi, vergi reformu ismi altında ağırlaştırılıyor. Eğer söz konusu taslak yasalaşırsa evini satanın kiraya verenin vergisi artacak. 1’den çok konutu olanlarda zengin-fakir karmaşası yaşanacak.

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Kiracı mağduru doktor: Evinizi kiraya verirken on kez düşünün! Tahliye davaları 10-12 ay sonra görülüyor!

Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, ev sahiplerini uyardı. Ayan, X sosyal medya hesabından "Evinizi kiraya verirken on kez düşünün" dedi ve tahliye davalarına değindi. İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Kiraya verenin tahliye hakkı Haberi

Kiraya verenin tahliye hakkı


Mal sahibi ile müteahhit arasında yapılan sözleşme!


Müteahhitler ve mal sahipleri açısından kazançlı bir alışveriş olan kat karşılığı inşaat sözleşmesi Borçlar Kanununun istisnai sözleşmeler 355-371. maddelerinde düzenlenmiştir. Kanunun bu maddeleri sözleşmenin taraflarına emredici hükümler içeriyor. Örneğin kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterden yapılmadığı takdirde geçersiz sayılıyor. Sonuç olarak kat karşılığı inşaat sözleşmesi de belirli şekil şartlarına tabidir.


Mal sahibi ile müteahhit arasında yapılan sözleşme; arsa sahibinin arsasına ait belli payları müteahhide ve üçüncü kişiye devretmesi, müteahhidin ise bu paylar karşılığında arsa üzerinde bağımsız inşaat bölümleri yapmayı ve bu bağımsız bölümlerden arsa sahibinin payına ait olan kısmını sözleşme şartlarına göre (genellikle anahtar teslimi) devretme borcu altına girmesi şeklinde tanımlanabilen bir sözleşme oluyor. Taraflar arasında imzalanan bu sözleşme ile taraflara bazı haklar ve borçlar...