09 / 05 / 2024

kiraya verilen mülkün vergisi

kiraya verilen mülkün vergisi

Gelir Vergisi Mevzuatı gereğince, bir sene içerisinde kiraya verilen taşınmazlardan elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, kiraya verilen mülkün vergisi nasıl ödenir?

Sur Tatil Evleri Antalya'da yılın ilk 3 ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı!

Sur Tatil Evleri GYO portföyünde yer alan  Sur Tatil Evleri Antalya projesindeki son dakika satış rakamları açıklandı. Projeden yılın ilk üç ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Antalya'da fahiş kira fiyatlarına tepki gösteren kiracılar, seslerini duyurabilmek amacıyla merkezde yürüyüş gerçekleştirdi. Yüksek rakamları işaret eden kiracılar, "Maaşlarımızın tamamını kiraya vermek istemiyoruz" diyerek çözüm beklediklerini açıkladı. 

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Ölüm aylığı, Kahramanmaraş depreminin akabinde yakınlarını kaybedenlere yönelik devlet desteğine verilen yardımdır. Depremzedeler için yapılan destek ödemelerinden en çok merak edileni Ölüm aylığı için edtaylar merak ediliyor. Peki Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu

Kiracılar tedirgin! Mülk sahibinin 30 gün hakkı var! Kiracılar için umut ışığını uzmanlar yaktı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra her şehirde insanlar kendi yaşadığı binanın ne kadar güvenli olduğunu sorgulamaya başladı. Binanın riskli olup olmadığını mülk sahipleri kontrol ettirebilir. Kiracılar ise tedirgin! İşte detaylar!

İslam Memiş gümüş fiyatlarının geleceği rakamı duyurdu! İlk ve son kez açıkladı! Elinde gümüş olanların aklı çıkacak! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatlarının geleceği rakamı duyurdu! İlk ve son kez açıkladı! Elinde gümüş olanların aklı çıkacak!

Devre mülk sahiplerine büyük vurgun! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Devre mülkü olanları arayarak yabancılara yüksek fiyata satacaklarını vaat ederek 5 milyon TL'lik vurgun yaptıkları ileri sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Multi Mülk Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Multi Mülk Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sajıd Alı tarafından kuruldu.

kiraya verilen mülkün vergisi Haberi

kiraya verilen mülkün vergisi

Kiraya verilen mülkün vergisi nasıl ödenir?

Gelir Vergisi Mevzuatı gereğince, bir sene içerisinde kiraya verilen taşınmazlardan elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.


Kira gelir vergisi mesken ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor. Vergi için kıstas olan istisna bedelleri de yine mesken ve işyerleri için farklı tespit ediliyor.


2015 yılında kiraya verilen mülkün vergilendirilmesinde istisna bedeli, 3.600 TL olarak tespit edildi. 2014'te bu bedelden yüksek kira geliri elde eden kimselerin öncelikle beyanname vererek, iki eşit taksit halinde ödemeleri gerekiyor. Peki, kiraya verilen mülkün vergisi nasıl ödenir?


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor;

- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü veya gerçek gider yönteminin seçimi, taşınmaz malların tümü için yapılıyor. Bunlardan bir kısmı...