24 / 07 / 2024

kiraya zam neye göre yapılır

kiraya zam neye göre yapılır

Sözleşme süresi dolan kiralama anlaşmalarında, sözleşmenin devam etmesi durumunda kira zammı yapılıyor. Peki kiraya zam neye göre yapılır? Kira zammı en fazla yüzde kaç olabilir?

Kira zammı neye göre yapılır?

Kira zammı neye göre yapılır?: Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre, ev sahipleri ÜFE oranlarını geçmeyecek oranda zam yapabiliyor. Peki kira zammı hangi ÜFE ile hesaplanıyor?

Kiralıkta son nokta: 1,5 yıldır satamadığı evini peşin karşılığı 1 yıllığına kiraya verdi! Tahliye taahhütü aldı

Kiralara 2 yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması konut ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirerek, konut krizini büyüttü. Ev sahipleri kiracılarda aradıkları şartları artırdı. Analist Kadir Koçak, 1,5 yıldır satamadığı evini 1 yıllık peşin karşılığında kiraya verdiğini duyurdu.

3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024...

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kiracı mağduru doktor ev sahiplerine sordu: Bu şartlarda evinizi kiraya verir misiniz gerçekten?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında hem zam hem tahliye konularında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemeleri doldururken, evi olanlar kiraya vermenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. İşte o sorunun yanıtı...

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?

Kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Yarın itibariyle ev sahibi ve kiracılar için yeni bir dönem başlıyor. Peki kira artışları neye göre ve ne kadar yapılacak?  Ev sahibi istediği kadar zam yapabilecek mi?

Tebernüş Kireçci baştan uyardı! Kiraya yüzde 25 sınırlaması bitiyor! Asıl sorun bundan sonra başlayacak! 

Kiraya yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz itibariyle sona eriyor. Kiracı ve ev sahibi tartışmalarının arttığı bu süreçte en çok ev sahipleri mağdur oldu. Peki temmuzdan sonra kiracıları ve ev sahiplerini neler bekliyor? 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Mehmet Şimşek, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkacağını açıkladı! Uygulayan var mıydı? 

Bakan Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırını uzatmak için çalışma olmadığına dikkat çekti. İşte ev sahiplerinden ve kiracılardan gelen yorumlar...

Haziran 2024 kira artış oranı resmen açıklandı! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte, haziran ayı kira artış oranı da resmen belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam yapılacak?

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Ne yapılırsa yapılsın kira anlaşmazlıkları, kiraya fahiş zam davranışı, zamanında kira ödememe sorunu bitmez!

Hazine ve Maliye Bakanı’nın kira artış sınırının sürmesi için bir sebep görmediğini belirtmesinin ardından ev sahipleri ve kiracıların yeni düzenleme gelip gelmeyeceği ile ilgili merakı arttı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca sorunlar çözülür mü? İşte ayrıntılar...

Kirada yüzde 25 şartı kalkarsa, zam sınırı neye göre hesaplanır?

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalktığında ne olacağını vatandaşlar merak ediyorlar. Bu kapsamda kira zamları nasıl olacak? Ev sahipleri ne kadar zam yapabilecekler?

Mağdur ev sahibinden çağrı: Boş evinizi kiraya vermeyin, davalıksanız 'evim gasp ediliyor' diye suç duyurusu yapın!

Mağdur ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep ediyor ve düşük kiralar sebebiyle zor durumda olduklarını belirtiyor. Kiracısı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi 'Boş evinizi kiraya vermeyin' dedi. İşte ev sahiplerine yapılan o çağrı...

kiraya zam neye göre yapılır Haberi

kiraya zam neye göre yapılır

Kiraya zam neye göre yapılır?

Ev sahibinin kiracısına yapacağı yıllık zamlar, sözleşme süresinin dolması halinde anlaşmanın devam ettiği zamanlarda söz konusu oluyor. Buna göre sözleşme sürenizin Mart ayı itibarıyla sona erdiğini ve anlaşmanın karşılıklı olarak devam edilmesine karar verdiğinizi düşünelim. Bu durumda kira zamları neye göre yapılır?


Kira zammı enflasyon..

Kira bedeline yapılacak zamlar, ev sahibinin istediği oranda olmuyor. 2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak artışlar ÜFE oranına bağlanıyor.


Kira bedeli

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki...