12 / 05 / 2024

kiraya zam yapma zamanı

kiraya zam yapma zamanı

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalanan kira sözleşmenin yazılı bölümünde açıkça belirtilmediği sürece, sabit süreli kira sözleşmesi boyunca kiraya zam yapılamıyor. Peki, kiraya zam ne zaman yapılır?

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Şubat 2024 iş yeri kira artış oranı belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Merakla beklenen Şubat 2024 kira artış oranı, Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla beraber kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netlik kazandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelec

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

Kiraya zam yapacaklara flaş uyarı! Yüzde 25 zam sınırı 5 yıl üstünde geçerli değil mi? SON DAKİKA! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira zammı ile ilgili tartışmalar yaşıyor. Peki yüzde 25 kira zammı hangi durumlarda yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi?

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 oranında zam uygulayabiliyor. Peki kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Bu süreden önce kiraya zam yapılamaz! SON DAKİKA!

Hem kiracılar hem de ev sahipleri, kira zammı ile ilgili yaşanan gelişmeleri yakından izliyor. Kira tespit davaları ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

SsangYong Korando'ya neredeyse 100 bin TL zam geldi! 21 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Türkiye'nin otomobil sektöründeki önemli markalarından biri olan SsangYong, Korando modeline zam yapma kararı aldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinden ara zam talebi! Kiraya ara zam yapılır mı? Hemen bu detaylara bakın!

Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında,  ev sahiplerinden kiralar için ara zam talepleri gelmeye başladı. Peki kiraya ara zam yapılır mı?

İzmir'de suya yüzde 43 oranında zam!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçerli olmak üzere ağustos ayından itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapma kararı aldı.

Suzuki Vitara Hibrit' devasa zam geldi! İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modeline zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlar bugün açıklandı ve araçların fiyatlarına 207 bin TL'ye varan zam yapıldı. Suzuki Vitara Hybrid'in fiyatı ne kadar? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

kiraya zam yapma zamanı Haberi

kiraya zam yapma zamanı

Kiraya zam ne zaman yapılır?

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalanan kira sözleşmenin yazılı bölümünde açıkça belirtilmediği sürece, sabit süreli kira sözleşmesi boyunca kiraya zam yapılamıyor. Peki, ev sahibi kira kontratı süresi dolmadan kiraya zam yapabilir mi? Kiraya zam ne zaman yapılır?


Kanuna göre 6 ay içinde bir kereden fazla kiraz zammı yapılamıyor. Bu durum, periyodik (örneğin aydan aya) kira sözleşmelerinde ve sözleşmenin, sabit süre boyunca bir kira zammına olanak sağladığı sabit süreli kira sözleşmelerinde de geçerli oluyor. 


Ancak sabit süreli kira sözleşmelerinde; 6 aylık bir dönem için birden fazla kira zammı yapılabilir şeklinde bir madde varsa, bu madde geçerli olarak kabul ediliyor. 


Kira sözleşmesinde kira zamları ile ilgili olarak hangi madde onaylandıysa, o madde geçerli olarak kabul ediliyor ve o şekilde uygulanıyor.


Bu...