02 / 05 / 2024

Kirayı arttıran sebepler

Kirayı arttıran sebepler

1959 yılında İstanbul'da ev kiraları devamlı olarak yükseliyormuş. Bilhassa yeni yapılan dairelerin kiraları çok yüksekmiş. Şehirdeki istimlakler ve nüfus artışı kiraların sürekli artmasına sebep olan faktörmüş.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam! 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 artış kaydetti. İnşaat maliyetini arttıran en temel yapı malzemelerinden demirin fiyatı ise rekor kırdı. 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Memur maaşı ve emekli aylıklarında son dakika gelişmesi! Kanun resmen yayımlandı! 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak!

Memur maaşı ve emekli aylıklarını arttıran düzenlemeyi içeren Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak!

Meşhur korku oyunu da zam furyasından etkilendi! 

Son zamanlar gelen zam furyasından oyun camiası da etkilendi. Global olarak popülaritesini arttıran Friday the 13th: The Game fiyatı kısa süre önce zamlandı. Oyuncuların merak ettiği fiyat listesi haberimizde.

EYT'de yeni gelişme! Staj ve çıraklıkla ilgili flaş detay

EYT ile yeniden gündemdeki sıcaklığını arttıran staj ve çıraklık sigortasının emeklilik için başlangıç sayılması konusunda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni talepte bulundu. İşte tüm detaylar...

Fırsatçılığa caydırıcı ceza! Fahiş fiyat yapanlara hapis cezası geliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından birçok insanın evsiz kalması ile farklı şehirlere göç başladı. Birçok şehirde bu nedenle ev kiralarını arttıran ev sahiplerine fırsatçılıktan hapis cezası geldi. Yeni eklenecek madde ile 2 yıldan 5 yıla ceza verilecek. İşte detaylar…

Emlakçıların bu yaptığına asla inanamayacaksınız! Aldıkları kararla çok şaşırttılar!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da gayriresmi emlakçılar ve ev sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 arasında değişen artışla kiraya vermeye başladı. Konuyla ilgili emlakçılar, ''Fiyat arttıran hiçbir ev sahibinin evini kiralama yapmıyoru

Kirayı artırmayan kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Kira fiyatları yaşanan enflasyon sonucu son dönemde bir hayli arttı. Ev sahipleri kira oranında artışa gitmek istiyor. Bu durumda da kirayı arttırmayan kiracılar ile sorunlar yaşanabiliyor. Peki bu durumda ne yapılabilir? İşte detaylar!

Ev sahibi kirayı ne kadar isterse arttırabilir mi?

Enflasyondaki dalgalanmalar nedeniyle ev sahipleri kira bedellerini yükseltmek isterken, kiracılar da bunun  yasal olarak mümkün olup olmadığını soruyor. Peki ev sahibi, enflasyon, fiyatların yükselmesi, civardaki konut kiralarının daha yüksek olması gibi çeşitli gerekçelerle kirayı  ne kadar isti

Kiraya yüzde 25’den fazla zam yapılır mı? Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kira artış oranı bilindiği üzere yüzde 25 oranında sabitlendi. Ancak bu duruma hiçe sahip kirayı istedikleri miktarda arttıran ev sahipleri bulunuyor. Peki bu durumda ne yapılır?

Spotify abone sayısını katladı

Popüler çevrimiçi podcast ve müzik dinleme uygulaması Spotify Türkiye’de pek çok kullanıcıya sahip bilindik bir uygulama. Abone sayısını arttıran Spotify tahminleri aşmış görünüyor.

Honda Civic'e Ekim zammı! Bakın fiyatı ne kadar oldu? İşte 8 Ekim 2022 fiyat listesi

Sedan otomobil dünyasının en tutulan modellerinden biri olan Honda Civic'in de fiyatları zamlandı.  Ekim ayında araçlarının satış fiyatlarını arttıran Honda, Civic modelinin de fiyatlarını yükseltti. Peki ülkemizde Honda Civic kaç TL oldu? İşte 2022 model Honda Civic fiyat listesi...

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi?

Yeni ev sahibi kirayı arttırabilir mi sorusu kiracıların sıkça sorduğu soruların başında geliyor. Peki Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi? İşte detaylar!

Kirayı arttıran sebepler Haberi

Kirayı arttıran sebepler

Ev kiraları devamlı olarak yükseliyor..


Boşalan meskenlerin sahipleri, Milli Korunma Kanunu'na rağmen fahiş fiyat alıyor. 2.000 liraya kat kiralanıyor.


  Ev kiraları devamlı olarak yükselmektedir. Bilhassa yeni yapılan evlerin kiraları çok fahiştir. Kira, ev sahibi ile kiracı arasında tespit edilmektedir. Bu bakımdan boşalan evlere de yeni inşa edilmiş gibi fazla kira istenmektedir. Aylık kirası 2 bin liraya kadar olan apartman katları vardır. 

  Kiracı ile ev sahipleri arasındaki ihtilaf ve bu yüzden çıkan davalar da çok artmıştır. Umumi olarak ilgili mahkemelere intikal eden davaların yüzde 26'sinin bu şekil davalar olduğu belirtilmektedir.

  Ev sıkıntısına şehirdeki istimlaklerin ve nüfus artışının bilhassa sebep olduğu ileri sürülmektedir.


Milliyet Gazetesi 4 Şubat 1959 



Abdullah Kutalmış...