30 / 04 / 2024

kirayı geç ödemek

kirayı geç ödemek

Taşınmaz malınızı kiraya verdiğinizi ancak, kiracının ödemelerini sözleşmede belirlenen zamanlarda yapmadığını farz edelim. Bu hususta kiranın geç ödenmesi halinde ne yapılır? Taşınmaz sahibinin hakları nelerdir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Kiralarla ilgili çeşitli konularda kiracı ve ev sahiplerin hakları bulunuyor. Bunlardan biri de lirayı elden ödeme konusu. Peki kiracı kirayı elden ödeyebilir mi, öderse ne olur?

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Kirayı geciktiren kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracının kirayı geç ödemesinin tahliye nedeni olup olmadığını kaleme aldı. 

Kiracı kirayı ödemezse ne yapılır?

Kira artış oranları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ev sahiplerinin araştırdığı konular arasında kira artış oranlarının yanı sıra kiracının kirayı ödemediği durumlarda bulunuyor. Peki kiracı kirayı ödemezse ne yapmalı?

Konkordato ilan eden şirketler kira borçlarını ödemek istemiyor!

Son verilere göre, toplam konkordato ilan eden şirket sayısı 846’yı geçti. Birçok firma, finansal kiralamadan doğan kira borçlarını ödemek istemiyor. Firma ve Leasing şirketi arasında anlaşmazlık oluşuyor.

Kuyumcular kirada TL'ye geçmek istiyor!

Altın fiyatları hızla yükselmesi kirasını altın ile ödeyen kuyumcuları zora soktu. TL sistemine geçmek isteyen kuyumcular, dükkan sahipleriyle kirayı düşürmeleri için görüşmeye başladı.

Kirayı bankaya yatırma zorunluluğu 2017!

Kirayı bankaya yatırma zorunluluğunun kapsamı geçtiğimiz günlerde genişletildi. Peki, hangi kiracıların kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. İşte kirayı bankaya yatırma zorunluluğu 2017..

Temessük kaydı ne demek?

Osmanlı dönemine ait tapu terimleri arasında yer alan temessük kaydı ne demek? Tapu temessükü nedir? Temessük kayıtlarının günümüzde geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

TOKİ'nin geç teslim edilen konutları için meclis araştırması istendi!

TOKİ, 40 bin konut ve iş yerini geç teslim etmesinin nedenlerine ilişkin Meclis araştırması talep edildi. TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, TOKİ'nin yüklü tazminat ödemek zorunda kalındığı belirtildi.

Kiracı kirayı ne kadar geciktirebilir?

Kiralama süresi boyunca kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının kirayı geç ödeme hakkı var mı? Kiracı kirayı ne kadar geciktirebilir? Kira bedeli geç ödenirse ne olur?

Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

Kiracılar, kiralamanın devam ettiği sürece kirayı ödemek ile mükellef oluyor. Kimi zaman kiracılar kira bedelini ödemekte zorlanabiliyor. Peki, kiracıların kirayı geç ödeme hakları bulunuyor mu? Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

kirayı geç ödemek Haberi

kirayı geç ödemek

Kiranın geç ödenmesi halinde ne yapılır?

Taşınmaz malınızı kiraya verdiğinizi ancak, kiracının ödemelerini belirlenen zamanlarda yapmadığını farz edelim. Kiranın geç ödenmesi halinde, taşınmaz sahibinin bazı hakları söz konusu oluyor. Peki kiranın geç ödenmesi halinde ne yapılır?


Kiracının kira bedelini geç ödemesi halinde, kiracıya ihtarname gönderilebiliyor. Kiracıya 1 yıl içerisinde 2 defa yazılı ihtar yapılması halinde, başka bir ihtarname göndermeye gerek kalmadan, kira döneminin bitiminde tahliye davası açılabiliyor.


Kiranın geç ödenmesi tahliye davası şartları:

- 2 Haklı ihtar, 1 kira dönemi içerisinde yapılması.

- İhtarın yazılı olarak yapılması.


İhtarın Haklı İhtar olması için gerekenler ise Av. Özgür Güneş tarafından şu şekilde özetleniyor: 1. Kiracının ödemediği kiraların hangi aylara ait olduğunun açık olarak belirtilmesi gerekir.


2. Ayrıca ihtarnamenin Kiracı tarafından tebliğinden önce, kira bedelinin kiracı tarafından ödenmemiş olması...